Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Γιατί το “The Good Place” είναι η σειρά με την οποία σίγουρα θα κολλήσεις;

Γιατί το “The Good Place” είναι η σειρά με την οποία σίγουρα θα κολλήσεις;

Το “The Good Place” είναι μια κωμική σειρά που έκανε πρεμιέρα πέρσι στο NBC και είναι ίσως μια από τις πιο έξυπνες και πετυχημένες σειρές του καναλιού. Αν δεν την έχετε ούτε καν ακουστά, τότε θα σας συμβούλευα να σπεύσετε να την ψάξετε, γιατί πραγματικά αξίζει!

The Good Place

Πρόκειται για μια άλλη οπτική της μεταθανάτιας ζωής, αποκαλύπτοντας πως τελικά υπάρχει Παράδεισος, που ακούει στο όνομα “The Good Place”, και αντίστοιχα Κόλαση, που ακούει στο όνομα “The Bad Place”. Αυτός ο Παράδεισος, λοιπόν, είναι πολλές γειτονιές στις οποίες οι άνθρωποι ζουν στα σπίτια των ονείρων τους, τρώνε frozen yogurt και γνωρίζουν την αδερφή ψυχή τους – το άλλο τους μισό. Ονειρικό, ε; Φανταστείτε όμως να ξυπνήσετε μια μέρα σε αυτήν την πραγματικότητα (ουσιαστικά να πεθάνετε) και να συνειδητοποιήσετε πως έχει γίνει λάθος και πως κανονικά θα έπρεπε να είστε στο “The Bad Place”, επειδή στην προηγούμενη ζωή σας ήσασταν πραγματικά ένα καθίκι και μισό. Ακριβώς αυτό έπαθε η Eleanor Shellstrop, η οποία έχει καταλάβει ότι έχει κλέψει τη θέση κάποια άλλης, αλλά φοβάται να το πει επειδή δεν θέλει να καταλήξει στο “The Bad Place”. Αποτέλεσμα; Κάνει ό,τι μπορεί για να μην την πάρουν χαμπάρι και καταλήγει να προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

THE GOOD PLACE — “Team Cockroach” Episode 204 — Pictured: (l-r) William Jackson Harper as Chidi, Manny Jacinto as Jianyu, Jameela Jamil as Tahani, Kristen Bell as Eleanor Shellstrop — (Photo by: Colleen Hayes/NBC)

Την Eleanor πλαισιώνουν ο Chidi, ένας καθηγητής πανεπιστημίου από τη Νιγηρία που έχει ειδικευτεί σε θέματα ηθικής και φιλοσοφίας, η Tahani, μια πολυταξιδεμένη και πλούσια φιλάνθρωπος από το Πακιστάν που έχει μεγαλώσει στην Αγγλία, ο Jianyu, ένας βουδιστής μοναχός από την Ταϊβάν που έχει δώσει όρκο σιωπής από 8 χρονών, η Janet, η πλοηγός σ’ αυτή την πραγματικότητα που ξέρει κάθε πληροφορία στο σύμπαν και είναι προγραμματισμένη να εκτελεί κάθε διαταγή και τέλος ο Michael, που είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της γειτονιάς του “The Good Place” και ο οποίος προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους και να τους καταλάβει.

The Good Place

Σε κάθε επεισόδιο γίνονται απίστευτα πράγματα! Η πλοκή εξελίσσεται γεμάτη ανατροπές και αποκαλύψεις, ενώ κάθε σκηνή είναι ένα “οπτικό” παιχνίδι που σε κάνει από τη μία να ξεσπάς σε γέλια και από την άλλη να μένεις καρφωμένος στην καρέκλα σου για να δεις κι άλλο. Ο δημιουργός της σειράς Michael Schur προσπάθησε κάνει τον τρόπο ανάπτυξης των επεισοδίων τέτοιο που να θυμίζει κάπως το Lost. Έτσι, σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε flashback των χαρακτήρων από τις προηγούμενες ζωές τους, αλλά και το τέλος κάθε επεισοδίου έχει ένα απίστευτο cliffhanger που σε βάζει για τα καλά στο πνεύμα της σειράς, αφήνοντάς σε «μαλάκα» μέχρι να δεις και το επόμενο επεισόδιο.

Θα ήθελα πάρα πολύ να αναλύσω άπειρα κομμάτια από τη σειρά, όπως π.χ. για ένα μεγάλο plot twist ή για τον τρόπο εξέλιξης των χαρακτήρων, αλλά δεν θα πω τίποτα! Το μόνο που θα ήθελα να κρατήσουμε σαν κατακλείδα είναι ότι, ενώ φαινομενικά η σειρά είναι μια κωμωδία φαντασίας, ουσιαστικά μας δείχνει πόσο δύσκολο αλλά και όμορφο είναι όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε μια διαδικασία να αλλάξει και να βελτιώσει τον εαυτό του. Γιατί άνθρωποι δεν γεννιόμαστε, αλλά γινόμαστε!

 

Καλή θέαση σε όλους! ΔΕΙΤΕ ΤΗΗΗΝ!

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...