Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Παραδοσιακή γλυκιά Κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Παραδοσιακή γλυκιά Κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Παραδοσιακή γλυκιά Κολοκυθόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Συνεχίζοντας την παραδοσιακή μας βόλτα στις πίτες, ποιος δεν θυμάται τις μυρωδιές και τις γεύσεις από τις πίτες της γιαγιάς…; Ας γευτούμε, λοιπόν, την παρακάτω γλυκιά πίτα με κίτρινη κολοκύθα!

Υλικά

Για το φύλλο

  • 800γρ αλεύρι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. ξύδι
  • 1 1/2κ.γ αλάτι
  • 350ml νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 1000γρ κολοκύθα κίτρινη
  • 125γρ ζάχαρη
  • 1κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρίφαλο
  • 2 βανίλιες
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 50ml νερό

Εκτέλεση

Προετοιμασία για το φύλλο

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι
2. Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση και προσθέτουμε τα υγρά
3. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να είναι έτοιμο
4. Αν κολάει στο χέρι συμπληρώνουμε αλεύρι
5. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μεχρι να το δουλέψουμε

Προετοιμασία για τη γέμιση

1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα εξωτερικά
2. Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους
3. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη την κολοκύθα
4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πιεί τα ζουμιά του
5. Προσθέτουμε την ζάχαρη το ελαιόλαδο τις βανίλιες την κανέλα και το γαρίφαλο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
6. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μίγμα μας δίνοντας του μια τέλεια υφή
7. Λαδώνουμε το ταψι
8. Προσθέτουμε 3 φύλλα για βαση αφου λαδώσουμε το καθε φυλλο
9. Προσθέτουμε την γεμιση
13. Βάζουμε απο πανω αλλα 3 φύλλα ακολουθώντας την παραπανω διαδικασια
14. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψεκαζουμε με ανθρακούχο νερο την επιφάνεια της πιτας
15. Ψήνουμε στους 180° σε αντιστάσεις πανω κατω για περίπου 40′

Καλη επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πικάντικη Σαλάτα

Πικάντικη σαλάτα

Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας και το τραπέζι μας γεμίζει με παραδοσιακά φαγητά, τι καλύτερο από το να τα συνοδέψουμε με μία παραδοσιακή πικάντικη σαλάτα; Δείτε πώς θα φτιάξετε μια σαλάτα που αρέσει πολύ και πάει με όλα!