Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Τι θα δούμε στον 4ο κύκλο της σειράς “Black Mirror”;

Τι θα δούμε στον 4ο κύκλο της σειράς “Black Mirror”;

Είναι ίσως μια από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2017 και πλέον η πλατφόρμα Netflix έβγαλε ανακοίνωση πως η σειρά επιστρέφει με νέα επεισόδια, στις 29 Δεκέμβρη! Σε λιγότερο από μήνα, λοιπόν, η σειρά του Charlie Brooker θα μας κάνει ένα –σχεδόν– Πρωτοχρονιάτικο δώρο, μιας και τα νέα 6 επεισόδια φαίνεται να είναι το ένα καλύτερο απ’ τ’ άλλο. Ποια είναι όμως αυτά τα επεισόδια;

1. CROCODILE

“memories are subjective”

Με αυτή τη φράση ξεκινάει και το τρέιλερ του επεισοδίου, δίνοντάς μας μια ιδέα για το ότι λογικά θα αφορά τις ανθρώπινες μνήμες και ίσως έναν τρόπο να μπορούμε να τις σβήνουμε – αλλά και να τις επαναφέρουμε. Δεν είναι πολλά γνωστά γι’ αυτό το επεισόδιο, εκτός του ότι είναι γυρισμένο στην πανέμορφη Ισλανδία!

2. ARKANGEL

“the key to good parenting”

Μια μητέρα χάνει το παιδί της και πανικοβάλλεται. Μετά από λίγη ώρα τη βρίσκει, αλλά πλέον δεν νιώθει το ίδιο. Και τότε είναι που αποφασίζει να εμβολιάσει στον εγκέφαλο της κόρης της ένα εξελιγμένο λογισμικό παρακολούθησης, για να μην την ξαναχάσει ποτέ. Ειρωνικός ο υπότιτλος του επεισοδίου, μιας και το βασικό θέμα που εξερευνά το επεισόδιο είναι η σχέση μάνας-κόρης και πώς αυτή εξελίσσεται με τα χρόνια.

3. HANG THE DJ

“find your perfect match”

Μια εξελιγμένη εφαρμογή μπορεί να σου πει όλες τις σχέσεις που θα αποκτήσεις στη ζωή σου και το πόσο θα κρατήσει η καθεμία, ώστε να μην μπορείς να ξαφνιαστείς και να μην πληγώνεσαι. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι το φαντάζομαι εγώ. Ο Charlie Brooker θεωρεί πως αυτή η εφαρμογή είναι κάτι σαν το Spotify για τις ανθρώπινες σχέσεις και πως το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι μια μορφή ρομαντικής κομεντί… ή έστω πώς θα ήταν μια ρομαντική κομεντί στο σύμπαν του Black Mirror!

4. METALHEAD

“we found a dog at the warehouse”

Από το τρέιλερ και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε πως πρόκειται για ένα επεισόδιο γεμάτο δράση, κυνηγητό και ένταση. Θυμίζει και λίγο κάτι από “White Bear”, αλλά κατά πως φαίνεται σε ασπρόμαυρη παλέτα. Το βασικό θέμα του επεισοδίου είναι ένα «σκυλί» που βρίσκεται σε μια αποθήκη και όλη η ιστορία φαίνεται πως εξελίσσεται σε ένα τεράστιο κυνηγητό. Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πιο σύντομα επεισόδια της σειράς, αλλά πιθανότατα και από τα πιο έντονα.

5. U.S.S. CALLISTER

“dare to go where no one has gone before”

Μπορεί να μπερδευτήκατε με το τρέιλερ και την αφίσα, αλλά ουσιαστικά το επεισόδιο όσο κι αν θυμίζει το Star Trek είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα μας επαναφέρει στην πραγματικότητα του Black Mirror. Ο Brooker σκέφτηκε να κάνει αυτό το επεισόδιο επηρεασμένος από την απήχηση που είχε το επεισόδιο “San Junipero” του 3ου κύκλου. Ήταν διαφορετικό και μας ταξίδεψε στη δεκαετία του 80′ – οπότε μετά είπε να μας ταξιδέψει και στο διάστημα! Με διάρκεια περίπου 80 λεπτών, αυτό το επεισόδιο μπορεί να έχει τις κωμικές του στιγμές (που δεν θα περιμέναμε να υπάρχουν στο παρελθόν), αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό επεισόδιο… και ίσως το πιο δυνατό που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Για να δούμε…!

6. BLACK MUSEUM

“this place ain’t for the faint-hearted”

Το τελευταίο επεισόδιο αφορά ένα μουσείο, στο οποίο τα εκθέματα είναι αυθεντικά εγκληματολογικά αντικείμενα, πίσω από τα οποία κρύβεται μια σκοτεινή και αρρωστημένη ιστορία. Θυμίζοντάς μας λίγο το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο “White Christmas”, το “Black Museum” θα αποτελείται από 3 μικρές ιστορίες που λογικά στο τέλος θα ενώνονται παρουσιάζοντας αντικείμενα και τεχνολογίες από προηγούμενα επεισόδια (όπως για παράδειγμα τη μάσκα από το “White Bear”, που βλέπουμε στο trailer). Αναμένουμε, λοιπόν, ακόμα ένα μεγάλο χορταστικό επεισόδιο, στο οποίο ίσως να παρουσιάζεται και η ιδέα πως όλες οι ιστορίες του Black Mirror να βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν.

Εσείς τι λέτε; Για ποιο επεισόδιο είστε περισσότερο ενθουσιασμένοι;

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...