Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / “Ξανά Μαζί”: Ηθοποιοί που συνυπήρξαν σε διαφορετικούς ρόλους στην ελληνική TV

“Ξανά Μαζί”: Ηθοποιοί που συνυπήρξαν σε διαφορετικούς ρόλους στην ελληνική TV

Σας έχει τύχει ποτέ να δείτε μια σειρά και με το που θα δείτε δύο χαρακτήρες αμέσως να σκεφτείτε πως τους έχετε ξαναδεί μαζί, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους; Αν ναι, τότε ταιριάζουμε, γιατί μου συμβαίνει συνέχεια. Έτσι προέκυψε και αυτό το άρθρο, που στόχο έχει να παρατηρήσουμε πώς αλλάζουν οι σχέσεις δύο ηθοποιών ανάλογα με τους χαρακτήρες τους!

1. Άννα Παναγιωτοπούλου & Κατιάνα Μπαλανίκα (ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ – ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ)

Άννα Παναγιωτοπούλου & Κατιάνα Μπαλανίκα

Ξεκίνησαν ως χήρα και ζωντοχήρα που είναι κολλητές φίλες στο “Ντόλτσε Βίτα” και κατέληξαν ως ανύπαντρες αδερφές που τσακώνονται συνέχεια στις “Μικρές Αμαρτίες”. Ωστόσο, οι διαφορές των ρόλων τους δεν είναι τόσες πολλές, μιας και η Άννα Παναγιωτοπούλου εξακολουθεί να παίζει μια σεμνότυφη γυναίκα που κρύβει τις πομπές της (στο “Ντολτσε Βίτα” τα φτιάχνει με τον γαμπρό της και στις “Μικρές Αμαρτίες” με το παντρεμένο αφεντικό της) και η Κατιάνα Μπαλανίκα εξακολουθεί να παίζει την πεταχτούλα σεξοβόμβα που τρελαίνει τα αρσενικά!

2. Νένα Μεντή & Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ – ΔΙ$ ΜΑΔΙΑΜ)

Νένα Μεντή & Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Τυχαίο που και στις δύο σειρές υπάρχει η λέξη “Δις”; Στο Δις Εξαμαρτείν τους βλέπουμε ως παράνομο ζευγάρι που κρύβονται από τον σύζυγο της Μεντή ενώ στο Δις Μαδιάμ τους βλέπουμε να είναι ζευγάρι στο παρελθόν, που όμως έχουν 2 δίδυμες κόρες, χωρίς όμως ο Αντωνόπουλος να γνωρίζει τίποτα. Μπορεί οι καταστάσεις να είναι πολύ διαφορετικές αλλά δεν παύει η χημεία αυτών των δύο ηθοποιών να είναι εξαιρετική!

3. Μαρία Καβογιάννη & Καίτη Κωνσταντίνου (ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ – ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ)

Μαρία Καβογιάννη & Καίτη Κωνσταντίνου

Οι δύο γυναίκες στην πραγματικότητα είναι κολλητές φίλες. Στους ρόλους τους, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξαν κολλητές. Στα “Εγκλήματα” είχαν μια περίεργη σχέση που κατέληξε σε “κουμπαριά” ενώ στο “Κάπου σε Ξέρω” ήταν ανδρόγυνο, με την Καίτη Κωνσταντίνου να είναι ο άντρας της Καβογιάννη μετά από την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

4. Μαριάννα Τουμασάτου & Κώστας Κόκλας (CHEEK TO CHEEK – ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ)

Μαριάννα Τουμασάτου & Κώστας Κόκλας

Είσαι συγκινητικό να βλέπεις δύο ηθοποιούς ξανά μαζί μετά από 20 χρόνια και μάλιστα στο ίδιο κανάλι. Το 1996 βρέθηκαν στο “Cheek to Cheek”, όπου ένας εκβιασμός τους έφερε κοντά, και σήμερα στο “Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια” είναι ένα ζευγάρι που περνάει κρίση εξαιτίας της “σεξομανίας” του άνδρα.

5. Καλλιρρόη Μυριαγκού & Μαρία Λεκάκη (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ – Η ΝΤΑΝΤΑ)

Καλλιρόη Μυριαγκού & Μαρία Λεκάκη

Τις είχαμε δει ως κολλητές της Ελένης Βλαχάκη με τα προσωνύμια Χαζογεροντοκόρη και Γκαρσόνα Βου. Και από κει που τις είχαμε στο μυαλό ως φίλες, τσουπ, τις βλέπουμε αντίζηλες για την καρδιά του κυρίου Μπακόπουλου στη “Νταντά”. Είναι ίσως η μόνη δυάδα που με δυσκόλεψε τόσο να παρατηρήσω, ίσως επειδή οι ρόλοι τους ήταν τόσο διαφορετικοί που δεν κράτησε καμία κανένα στοιχείο από τους προηγούμενους ρόλους τους.

6. Νίκος Σεργιανόπουλος & Φαίη Κοκκινοπούλου (ALMA LIBRE – ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΤΑΣ ΖΑΪΜΗ)

Νίκος Σεργιανόπουλος & Φαίη Κοκκινοπούλου

Με το που βλέπετε αυτά τα δύο ονόματα μαζί, σίγουρα σας έρχονται στο μυαλό η Μελίτα Μιχαήλ κι ο Μήτσος Παυλάτος με τον απαγορευμένο τους έρωτα στις φυλακές Καλάμου. Ωστόσο, ένα χρόνο πριν ακριβώς, ο Σεργιανόπουλος και η Κοκκινοπούλου ξαναβρέθηκαν τηλεοπτικά μαζί κάνοντας πάλι το ζευγάρι που όμως δε στέριωσε. Για την ακρίβεια, ο ρόλος της Κοκκινοπούλου στο Alme Libre ήταν ο άνθρωπος που εμπόδιζε τον Σεργιανόπουλο απ’ το να συνειδητοποιήσει τον αληθινό έρωτα.

7. Αλέκος Συσσοβίτης & Κατερίνα Λέχου (ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ – ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑΙ)

Αλέκος Συσσοβίτης & Κατερίνα Λέχου

Τους απολαύσαμε ως τον playboy Νίκο και την ανασφαλή Βίκυ στο “Είσαι το Ταίρι μου”, όπου ερωτεύονται στην άκρη της Γης. Στο “Πες μου ναι” όμως τα πράγματα αλλάζουν, μιας και ο Συσσοβίτης πλέον είναι μικροαπατεωνίσκος που την πέφτει σε χήρες για να τους αποσπάσει λεφτά και η Λέχου είναι αδερφή ενός θύματός του, που έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση στο όνομα της αδερφής της.

8. Εβελίνα Παπούλια & Χρυσούλα Διαβάτη (ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ – ΠΗΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ)

Εβελίνα Παπούλια & Χρυσούλα Διαβάτη

Τις ξέρουμε ως Μαρίνα Κουντουράτου και Φλώρα Μπαρμπαρίτσα. Η μία ήταν ο αθάνατος ελληνικός καραπούτανος (κατά τη Φλώρα) και η άλλη ήταν η υστερική γεροντοκόρη που περιμένει τον αγαπημένο της να γυρίσει και δεν θέλει να δίνει δικαιώματα στη γειτονιά. Και από κει που τις είχαμε συνηθίσει έτσι, ξαφνικά γίνονται μάνα και κόρη στο “Πήρα Κόκκινα Γυαλιά”. Αυτό θα πει αλλαγή.

9. Βασιλική Ανδρίτσου & Νίκος Μουτσινάς (ΤΡΙΧΕΣ – ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ)

Βασιλική Ανδρίτσου & Νίκος Μουτσινάς

Στις “Τρίχες” τους είδαμε παντρεμένους, με την Ανδρίτσου να είναι μια υστερική έγκυος ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και τον Μουτσινά να είναι ο χέστης άντρας της που τις τρώει απ’ αυτήν χωρίς να σηκώνει κεφάλι. Από την άλλη, στο “Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια” τους είδαμε τελείως αλλιώς. Η Βασιλική Ανδρίτσου είναι πλέον υπάλληλός του, είναι πιο ήρεμη, οι δυο τους είναι φίλοι, συζητάνε τα προσωπικά τους κι ο Μουτσινάς είναι gay!

10. Χριστίνα Τσάφου & Φωτεινή Ντεμίρη (ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ – ΠΑΡΘΕΝΑ ΖΩΗ)

Χριστίνα Τσάφου & Φωτεινή Ντεμίρη

Και το τελευταίο και πιο ανατρεπτικό ζευγάρι ηθοποιών είναι αυτό της Χριστίνας Τσάφου και της Φωτεινής Ντεμίρη. Στο “Καφέ της Χαράς” θα τις θυμάστε σίγουρα, που η μια ήταν η φουρνάρισσα, η άλλη η μπακάλισσα, τσακώνονταν για κάτι σύκα και στο τέλος γίνανε συμπεθέρες. Ε, στην “Παρθένα Ζωή” βλέπουμε την Τσάφου να είναι η φουρνάρισσα, τη Ντεμίρη να είναι οικονόμος και πρώην μαγείρισσα και για άλλη μια φορά αυτές οι δύο γυναίκες φαίνεται να γίνονται “συμπεθέρες”. Με τη διαφορά, ότι αυτή τη φορά λατρεύει η μία την άλλη. Κάρμα;

 

4.1/5 - (7 votes)

4 comments

 1. Στο κατι χωρισμενα παλικαρια η Ανδριτσου ξανασυναντηθηκε και με τον Κοκλα που συμπρωταγωνιστουσαν στους βασιλιαδες,αλλοι ηθοποιοι που ξανασυναντηθηκαν ειναι οι: Κοκλας-Δουκα(Βασιλιαδες-Μοντερνα Οικογενεια), Χαικαλης-Μπουλας(50-50-τζιτζικας κ ο μερμυγκας),Παρτσακλακης-Χαλκιας(θα σε δω στο πλοιο,Λολα,ερωτας με επιδοτηση ΟΓΑ),Μιχαλοπουλος-Μαλφα(φιλαρακια,η ωρα η καλη),Μπεζος-Γιαννοπουλος(Ευτυχισμενοι μαζι,Κληνικη περιπτωση,σπιτι της Εμμας)

 2. Κοκλας-Μανε(Εγγληματα,Ελλας το μεγαλειο σου),Παρτσακλακης-Μαυροπουλος-Μηλιαρακη(Ελλας το μεγαλειο σου,Ερωτας με επιδοτηση ΟΓΑ),Σκιαδαρεσης-Παπαδημητριου(Μαυρα Μεσανυχτα,η χειροτερη βδομαδα της ζωης μου),Τσαλταμπασης-Πηλιχου(Ευτυχισμενοι μαζι-Νταντι κουλ),Ευθυμιαδης-Κουρουπη(Το πιο γλυκο μου ψεμα-Λολα)Τουμασατου-Μουταφη(Βερα στο δεξι,αν υπηρχες θα σε χωριζα),Μαινας-Σκαφιδα(Μαυρα Μεσανυχτα,Το νησι),Σωζος-Αθανασιου(Θα βρεις το δασκαλο σου,κατι χωρισμενα παλικαρια),Φλωκατουλας-Τσακαλας(Το καφε της Χαρας,Πολυκατοικια)Μπεζος-Δρουκα(Ακρως Οικογενειακον,Το σπιτι της Εμμας),Μπεζος-Μουμουρη(Τα μαχαιρωματα,Ευτυχισμενοι μαζι,Κληνικη περιπτωση)

 3. Αλεξανδρος Σταυρου-Δανης κατρανιδης-Παναγιωτηυς Μπουγιουρης: (Βερα στο Δεξι- Τα μυστικα της εδεμ)
  Ελενη Ραντου-Χριστινα Γουλιελμινο( Κωνσταντινου και ελενης-Τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη)
  Χαικαλης-Καστανη (τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη-7 θανασιμες πεθερες)
  Αντωνης Καριστινος-Ελενη Ραντου (Σαββατογεννημενες-Εργαζομενη γυναικα)
  Μπεσσυ Μαλφα-Παναγιωτα Βλάντη (Μαυρα Μεσανυχτα-Κοκκινος κυκλος)
  Αντωνης Καριστυνος-Αναστης Κολοβος (Σαββατογεννημενες-Στο παρα 5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

"Καλή λευτεριά": 10 τηλεοπτικές γέννες της ελληνικής TV

“Καλή λευτεριά”: 10 τηλεοπτικές γέννες της ελληνικής TV

Οι έγκυες από πάντοτε είχαν μια πολύ καλή θέση στην ελληνική –αλλά και παγκόσμια– τηλεόραση, μιας και η κυοφορία αλλά και η γέννηση ενός μωρού δίνουν άπειρες σεναριακές ιδέες!