Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. άχνη
  • 300 γρ. βούτυρο (αγελάδος)
  • 120 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες ή 15 γρ. ρούμι-κονιάκ
  • Ροδόνερο ή ανθόνερο
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 30′-60′.

Σε ένα ταψί καβουρντίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.

Χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει όγκο. Ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να διατηρηθεί ο όγκος.

Σπάμε τα αμύγδαλα με τα χέρια μας. Δεν τα θέλουμε σκόνη, αλλά να έχουν όγκο. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μίγμα μας (τα αμύγδαλα προσέχουμε να είναι κρύα).

Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι. Εάν χρειαστεί, ζυμώνουμε με τα χέρια. Το μίγμα μας πρέπει να σπάει και να μην είναι μια μάζα!

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (κατά προτίμηση σε μέγεθος καρυδιού).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20′ με 25′.

Όπως είναι ζεστοί οι κουραμπιέδες μας, τους ψεκάζουμε με το Ροδόνερο ή το Ανθόνερο και τους τυλίγουμε με άχνη.

Όταν τους στρώσουμε στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με περισσότερη άχνη.

Tips

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες γίνονται με αιγοπρόβειο βούτυρο και έχουν έντονη μυρωδιά και γεύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε με μισό αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου) και μισό αιγοπρόβειο (κατευθείαν απο το ψυγείο).

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Καλοκαιρινή Πίτα Πανδαισίας στο φούρνο

Καλοκαιρινή πίτα πανδαισίας στο φούρνο

Μια απολαυστική πανδαισία λαχανικών στο φούρνο για να καλύψει όλες τις ανάγκες – ακόμα και αυτών που αρνούνται να φάνε ...