Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (ανώμαλα)

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (ανώμαλα)

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (ανώμαλα)

Καλά τα μελομακάρονα, καλοί και οι κουραμπιέδες, αλλά γιατί να μην δώσετε και μια έξτρα επιλογή στους οπαδούς της σοκολάτας, αυτές τις γιορτές; Βουαλά, λοιπόν: σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή «σοκολατάκια-βραχάκια» ή «ανώμαλα»! Όπως και να τα πεις, πρόκειται για λιχουδιές που δεν μπορείς να τους αντισταθείς εύκολα!

Υλικά

  • 350 γρ. αμύγδαλα ψημένα
  • 3 κουβερτούρες
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Προετοιμασία

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα. Με ένα μικρό κουτάλι απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με λευκή κουβερτούρα.

Στο τελείωμα, μπορούμε να λιώσουμε λίγη σκούρη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι να κάνουμε γραμμές πάνω από τα λευκά σοκολατάκια μας!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...