Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Έρχεται επιτέλους το Σαββατοκύριακο! Κι επειδή μπορεί στο Κυριακάτικο τραπέζι να βρεθούν ξαφνικά οι φίλοι ή η οικογένειά μας, ας έχουμε κάτι ωραίο και νόστιμο για να τους κάνουμε να… ζηλέψουν τις μαγειρικές μας επιδόσεις!

Υλικά

  • 1+ κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο ή σπάλα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 7-8 φέτες γαλοπούλα
  • 1/4 γραβιέρα σε μπαστούνια
  • 200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 2 μεγάλα καρότα σε μπαστούνια
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • βούτυρο
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε το χοιρινό για ρολό.

2. Από την έξω πλευρά αλείφουμε με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

3. Στη μέσα πλευρά βάζουμε αλάτι.

4. Αλείφουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με τις φέτες γαλοπούλας.

5. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μήλο, τα καρότα και τυλίγουμε.

6. Δένουμε με σπάγκο για να μην ανοίξει.

7. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

8. Στο ταψί προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες, την κόκκινη πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι, 1 φλ. κόκκινο κρασί, λίγο νερό, πιπέρι και μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο.

9. Ψήνουμε για 2–2 1/2 ώρες στους 180-200°C . Μόλις δούμε ότι το ρολό μας ψήθηκε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

10. Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε ροδέλες και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, ρύζι ή πουρέ αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη.

11. Το ζουμί απο το ταψί μπορούμε να το σουρώσουμε και να το δέσουμε σε υπέροχη σάλτσα με λίγο αλεύρι (και κατα προτίμηση κορν φλάουρ).

Καλό όρεξη!

 

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σαρδέλες στο φούρνο με λιαστή ντομάτα, φέτα και μυρωδικά

Σαρδέλες στο φούρνο με λιαστή ντομάτα, φέτα και μυρωδικά

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε θάλασσα! Καιρός για υπέροχο ψαράκι στο φούρνο, λίγο διαφορετικό από τα γνωστά, αλλά με όλες τις ελληνικές ...