Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι, πορτοκάλι και μαστίχα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι, πορτοκάλι και μαστίχα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι, πορτοκάλι και μαστίχαΗ Σαρακοστή ξεκίνησε και επίσημα! Αφήνουμε πίσω μας τις απόκριες και τους χαρταετούς και ξεκινάμε την… αποτοξίνωση! Μπορεί να νηστεύεις στο πνεύμα των ημερών, μπορεί και να μη νηστεύεις· όπως και να έχει, πάντως, ο χαλβάς –και δη ο σιμιγδαλένιος– είναι πάντοτε ένα αγαπημένο γλύκισμα. Ορίστε μια πεντανόστιμη και μυρωδάτη παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά με μέλι, πορτοκάλι και μαστίχα!

Υλικά

  • 60 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου
  • 1 πορτoκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 220 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι και τη μαστίχα.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του.

Προσθέτουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με τον χαλβά με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Το τοποθετούμε σε φόρμα ή ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι, πορτοκάλι και μαστίχα
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο

Αφράτο και μυρωδάτο, αυτό το κέικ ινδοκάρυδο είναι ό,τι πρέπει για να κεράσετε τους καλεσμένους σας (και να σας θαυμάσουν) ...