Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κρέμα βαλσάμικο

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κρέμα βαλσάμικο

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κρέμα βαλσάμικο

Ένα πλούσιο γεύμα και για τους απαιτητικούς που νηστεύουν!

20′ προετοιμασία | 20′ μαγείρεμα | 4 μερίδες

Υλικά

  • 750ml-1l ζωμό
  • 500 γρ. μανιτάρια portobello
  • 50 γρ. μανιτάρια agaricus (σαμπινιόν)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καλαμπόκι
  • 3-4 κόκκινες πιπεριές
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. παπαρδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250 γρ. σκληρό τυρί (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτριες φέτες.

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.

Σε δυνατή φωτιά και αφού έχει κάψει το λάδι, σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Μόλις πέσει ο όγκος τους, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Αφήνουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τις παπαρδέλες.

Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ελαφρά.

Μόλις πιει τα υγρά του και δούμε ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις κόκκινες πιπεριές, τις οποίες έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας.

Σε αυτή τη φάση, όσοι δεν νηστεύουν απο τυροκομικά προσθέτουν το τυρί και ανακατεύουν μέχρι να το δουν να λιώνει!

Tips

  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια για να είναι πιο τρυφερά.
  • Τις φλούδες και τα κοτσάνια μπορούμε να τα βράσουμε και να μας δώσουν έναν ωραίο ζωμό!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και κρέμα βαλσάμικο
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Δροσερή κρέμα και ζελέ σε βάση μπισκότου

Δροσερή κρέμα και ζελέ σε βάση μπισκότου

Ένα γρήγορο, εύκολο, καλοκαιρινό και δροσερό γλυκό για να υπάρχει πάντα στο ψυγείο μας! Υλικά 150 γρ. μπισκότα τετράγωνα 90 ...