Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη αφράτη μπουκιά από τα μυρωδάτα τσουρέκια, δεν έχει νόημα, πώς το λένε. Γι’ αυτό, λοιπόν, και για να τηρήσουμε αυτό το νόστιμο πατροπαράδοτο έθιμο, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για τσουρέκια – για τις Πασχαλινές ημέρες και όχι μόνο!

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. μαγιά ξερή
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Προετοιμασία

Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου για ζύμες.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά.

Βάζουμε το βούτυρο και ξεκινάμε το μίξερ.

Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα τάπερ ή μπολ μεγάλο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, για 2 με 4 ώρες.

Μετά το πέρας της πρώτης ξεκούρασης, με τα χέρια μας ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη, φέρνουμε το πάνω κάτω και αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι.

Πλάθουμε τα τσουρέκια μας, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30′ με 60′ για το τελευταίο φούσκωμα.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160°C με 170°C για 20 με 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των τσουρεκιών.

Καλή επιτυχία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Τσουρέκια μοσχομυριστά
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Καλοκαιρινή Πίτα Πανδαισίας στο φούρνο

Καλοκαιρινή πίτα πανδαισίας στο φούρνο

Μια απολαυστική πανδαισία λαχανικών στο φούρνο για να καλύψει όλες τις ανάγκες – ακόμα και αυτών που αρνούνται να φάνε ...