Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Ποιος δεν θυμάται την αυτόματη παιδική απάντηση «μανιτάρι μαγικό» στην ερώτηση «τι είναι αυτό»; Κι όμως, μπορεί να ήμασταν παιδάκια, αλλά λέγαμε μια μεγάλη αλήθεια: ότι τα μανιτάρια είναι όντως μαγικά, αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς! Ορίστε μια νόστιμη πίτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Άφησε τη νόστιμη γέμιση και το τραγανό φύλλο να σε ενθουσιάσουν!

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν-agaricus)
  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κασέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό (μικρό)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Προετοιμασία

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτριες φέτες και την πιπεριά σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε σε λεπτές φέτες το ξερό κρεμμύδι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κασέρι στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια ενός ταψιού. Βάζουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας πολύ καλά την κάθε τους επιφάνεια.

Προσθέτουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Κλείνουμε με τα φύλλα που περισσεύουν την πίτα.

Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας καλά.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αλείφουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σκορδαλιά & Κουρκούτι

Σκορδαλιά και Κουρκούτι

Τι έχουμε σε δύο ημέρες; 25η Μαρτίου. Και τι γίνεται στις 25 Μαρτίου; Τρώμε μπακαλιάρο! Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι γιορτάζουμε ...