Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μελιτζανόπιτα

Μελιτζανόπιτα

Μελιτζανόπιτα

Θέλεις να ξεφύγεις από τις συνηθισμένες πίτες; Σου αρέσει η μελιτζάνα; Αν η απάντηση και στα δύο είναι “ΝΑΙ”, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα! Φτιάξε μια τραγανή, απολαυστική μελιτζανόπιτα με πλούσια γεύση και –χωρίς πολλά λόγια– καταβρόχθισέ τη… με τις ευλογίες μας!

Υλικά

  • 6 Μελιτζάνες
  • 2 Κρεμμύδια ξερά
  • 6 Φύλλα χωριάτικα
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • 2 κ.σ. Γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 350 γρ. Φέτα

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το ξερό κρεμμύδι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε.

Αφού στραγγίσουμε καλά τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Οι μελιτζάνες θα βγάλουν νερό, ανακατεύουμε συχνά το μίγμα μας και περιμένουμε να πιει τα περισσότερα υγρά του.

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια ενός ταψιού. Βάζουμε 3 φύλλα, βουτυρώνοντας πολύ καλά την κάθε επιφάνεια. Προσθέτουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε με τα φύλλα που περισσεύουν την πίτα.

Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας καλά.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αλείφουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Μελιτζανόπιτα
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σαρδέλες στο φούρνο με λιαστή ντομάτα, φέτα και μυρωδικά

Σαρδέλες στο φούρνο με λιαστή ντομάτα, φέτα και μυρωδικά

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε θάλασσα! Καιρός για υπέροχο ψαράκι στο φούρνο, λίγο διαφορετικό από τα γνωστά, αλλά με όλες τις ελληνικές ...