Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδοΑφράτο και μυρωδάτο, αυτό το κέικ ινδοκάρυδο είναι ό,τι πρέπει για να κεράσετε τους καλεσμένους σας (και να σας θαυμάσουν) ή να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Το πολύ καλό χτύπημα των υλικών θα δώσει τη βελούδινη υφή που θα το απογειώσει!

Υλικά

  • 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή πορτοκάλι ή λεμόνι

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε είτε με μια σπάτουλα είτε με το εξάρτημα (Κ) της κουζινομηχανής.

Προσθέτουμε το άρωμα που επιθυμούμε και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αποσύρουμε το μίξερ, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.

Σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μίγμα μας.

Το τοποθετούμε για 12 με 24 ώρες στο ψυγείο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 30’-40’.

Αφού κρυώσει και το βγάλουμε απο τη φόρμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tips

• Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κυβάκια ή ελαφρά λιωμένο.

• Τα ασπράδια για τη μαρέγκα πρέπει να είναι κρύα και απαιτούν αρκετό χτύπημα χωρίς διάλειμμα.

 

Κέικ ινδοκάρυδο
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Όλοι θυμόμαστε το Κυριακάτικο τραπέζι με το κοτόπουλο και το ρύζι, όπου δεν προλαβαίναμε να γεμίζουμε τα πιάτα! Γι’ αυτό, ...