Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Αγρός και Στάνη

Αγρός και Στάνη

Αγρός και Στάνη

Τι θα λέγατε αν συνδυάζαμε τα υπέροχα χωριάτικα λουκάνικά μας με τα θεσπέσια λαχανικά που μας χαρίζει ο τόπος μας και να τα κρύψουμε μέσα στην ελληνική γη; Η δοκιμή θα σας πείσει και θα εντυπωσιάσει όποιον τυχερό καθίσετε στο τραπέζι μαζί σας!

Υλικά

  • 500 γρ. Πράσα
  • 500 γρ. Μανιτάρια
  • 500 γρ. Κολοκυθάκια
  • 2 Μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 500 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο
  • 150 γρ. Ημίσκληρο τυρί ή Γραβιέρα
  • 30 γρ. Βούτυρο αγελάδας
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 ντοματάκι (συσκευασία)
  • 1 κ.γ. Τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 110 γρ. Νερό
  • Αλάτι
  • Θυμάρι
  • Δενδρολίβανο (προαιρετικά)

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. Αλεύρι
  • 80 ml Νερό
  • 80 ml Γάλα
  • 1 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 2 κ.γ. Ρίγανη
  • 40 ml Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε καρέ.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτριες φέτες τα κρεμμύδια.

Κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού κάψει, ρίχνουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τα πράσα και μετά τα μανιτάρια.

Αφού τα πράσα μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα και το νερό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα πυρέξ λαδώνουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα και στρώνουμε το ένα μέρος απο τη ζύμη που ανοίξαμε.

Ρίχνουμε το μείγμα μας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε στους 180°C για 40′ με 45′.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Αγρός και Στάνη
5 (100%) 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Όλοι θυμόμαστε το Κυριακάτικο τραπέζι με το κοτόπουλο και το ρύζι, όπου δεν προλαβαίναμε να γεμίζουμε τα πιάτα! Γι’ αυτό, ...