Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυ

Όλοι θυμόμαστε το Κυριακάτικο τραπέζι με το κοτόπουλο και το ρύζι, όπου δεν προλαβαίναμε να γεμίζουμε τα πιάτα! Γι’ αυτό, σήμερα θα δούμε εκείνη την παλιά καλή συνταγή, με μια μικρή παραλλαγή στη σάλτσα που θα μας συνοδέψει…

Κοτόπουλο με ρύζι και μιλανέζα με άρωμα κάρυΥλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 500 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζωμό κότας
  • 1 κύβο κότας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • Πιπέρι

Για τη Μιλανέζα

  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 480 γρ. ζωμό κότας
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και τον κύβο για περισσότερη γεύση.

Όταν τα μπούτια μαλακώσουν αρκετά, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό.

Τοποθετούμε τα μπούτια σε ένα ταψάκι, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα βάζουμε στο φούρνο για να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση, το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις πιει τα υγρά του και δούμε ότι έχει βράσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος, ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κάρυ, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε το μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό.

Όσο ο ζωμός είναι χλιαρός, παίρνουμε 2 φλιτζάνια και τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν η κρέμα αρχίσει να δένει και να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Tips

Επειδή ο ζωμός μας περιέχει και αλάτι και πιπέρι, πρόσθετο αλάτι και πιπέρι μπορεί να μην χρειαστεί. Οπότε δοκιμάζουμε προτού προσθέσουμε.

Τα κοτόπουλα θα χρειαστούν λίγη ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, για καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο

Αφράτο και μυρωδάτο, αυτό το κέικ ινδοκάρυδο είναι ό,τι πρέπει για να κεράσετε τους καλεσμένους σας (και να σας θαυμάσουν) ...