Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Παπουτσάκια χορτοφάγων

Παπουτσάκια χορτοφάγων

Τα παπουτσάκια… αλλιώς! Αν είσαι χορτοφάγος –ή αν απλώς θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου– αυτή η συνταγή θα σε στείλει «αδιάβαστο»!

Παπουτσάκια χορτοφάγωνΥλικά

  • 6 μελιτζάνες μέτριες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 καρότα
  • 400 γρ ντοματα τριμενη η ντοματακι κονσερβα
  • 350 γρ. μανιτάρια
  • 350 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ψίχα μελιτζάνας
  • 200ml νερό
  • 250ml κρασί κόκκινο ημίγλυκο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φακελάκι πουρέ πατάτας
  • Γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μαϊντανό

Προετοιμασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το γάλα που χρειάζονται για ένα φακελάκι πουρέ. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον πουρέ σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μια πλούσια κουταλιά βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει.

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.

Κόβουμε από τη μια πλευρά τη μελιτζάνα και αφαιρούμε αρκετή από την ψίχα.

Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια.

Καθαρίζουμε τα καρότα. Το ένα το τρίβουμε στο ρεντέ, στη χοντρή πλευρά, και το άλλο το κόβουμε σε κυβάκια.

Κόβουμε σε μέτριο καρέ το ξερό κρεμμύδι. Σε μέτρια κομμάτια κόβουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Τις ντομάτες τις τρίβουμε στο ρεντέ ή χρησιμοποιούμε μια συσκευασία έτοιμο ντοματάκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, το καρότο σε κύβους, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί, μετά από λίγο προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού τα λαχανικά μας μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και το τριμμένο καρότο. Αφήνουμε να πιει τα περισσότερα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τρίβουμε στο μίγμα το τυρί με τα χέρια μας και ανακατεύουμε ελαφριά.

Τις μελιτζάνες τις έχουμε αλατίσει καλά, τις έχουμε ψεκάσει με ελαιόλαδο και τις έχουμε βάλει σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 20′.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα και τις σκεπάζουμε με τον πουρέ.

Ψήνουμε για 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.

Tip: Οι μελιτζάνες θα χρειαστούν αρκετό αλάτι.

 

 

Παπουτσάκια χορτοφάγων
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κέικ Αλμυρό

Κέικ Αλμυρό

Μιας και άνοιξαν τα σχολεία, ορίστε μια νόστιμη συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ… για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά! ...