Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κέικ Αλμυρό

Κέικ Αλμυρό

Κέικ Αλμυρό

Μιας και άνοιξαν τα σχολεία, ορίστε μια νόστιμη συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ… για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο η μίγμα σκληρών τυριών
  • 300 γρ. αλλαντικό ψιλοκομμένο (γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον, μπριζόλα)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. μπέικιν

Προετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να “αφρατέψει” και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το αλλαντικό, το τυρί, το μπέικιν και το γιαούρτι.

Τέλος, προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά…

…ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 περίπου λεπτά μέχρι να έχουν ροδοκοκκινίσει καλά!

 

Κέικ Αλμυρό
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Παπουτσάκια χορτοφάγων

Παπουτσάκια χορτοφάγων

Τα παπουτσάκια… αλλιώς! Αν είσαι χορτοφάγος –ή αν απλώς θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου– αυτή η ...