Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κασεροκροκέτες

Κασεροκροκέτες

Κασεροκροκέτες

Απλές, οικονομικές και υπέροχες κασεροκροκέτες που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας και θα αποτελέσουν και τη βάση των σνακ σας!

Υλικά

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. γάλα
  • 125 γρ. σκόνη πουρέ πατάτας
  • 200 γρ. gouda τριμμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι ή regato τριμμένo
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Αυγό
  • Φρυγανιά

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σκόνη πουρέ ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το πιπέρι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα τριμμένα κασέρια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε 3 μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι, 1 αυγό και λίγη φρυγανιά.

Σχηματίζουμε με το μίγμα μας μικρές μπαλίτσες (σε μέγεθος και σχήμα που επιθυμούμε) και τις περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι για 3-5 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα κάποια μυρωδικά αν θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική νότα στις κροκέτες μας, όπως θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, μοσχοκάρυδο, δυόσμο…
  • Το gouda είναι ένα καλό είδος για βάση. Οπότε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με κάποιο άλλο είδος, όπως πιο πικάντικα τυριά – ακόμα και ροκφόρ.
  • Οι κροκέτες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για ένα χρονικό διάστημα. Μπορούν να τηγανιστούν αμέσως, απλά θα πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού να μην είναι στο μέγιστο.

 

Κασεροκροκέτες
5 (100%) 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Παπουτσάκια χορτοφάγων

Παπουτσάκια χορτοφάγων

Τα παπουτσάκια… αλλιώς! Αν είσαι χορτοφάγος –ή αν απλώς θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου– αυτή η ...