Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ο μεζές του μερακλή (αυγά με λουκάνικα)

Ο μεζές του μερακλή (αυγά με λουκάνικα)

Εύκολο, γρήγορο, αλλά και πολύ μερακλίδικο πιάτο που λειτουργεί ως πεντανόστιμος μεζές!

Ο μεζές του μερακλή (αυγά με Λουκάνικα)Υλικά

  • 1 λουκάνικο (χωριάτικο, Τζουμαγιάς…)
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 φλ. του καφέ κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι

Προετοιμασία

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια.

Κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα καρέ.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

Σοτάρουμε το λουκάνικο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να γίνεται, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη.

Προσθέτουμε την ντομάτα.

Τα μαζεύουμε στη μια πλευρά του τηγανιού και στην άδεια βάζουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα αυγά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Tips

  • Το φρέσκο βούτυρο θα απογειώσει το πιάτο σας.
  • Η ντομάτα θα πρέπει να είναι σφιχτή.
Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...