Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τηγανιά χοιρινή με λαχανικά

Τηγανιά χοιρινή με λαχανικά

Έτοιμοι να δοκιμάσετε την πιο αρωματική, κρασάτη, λαχταριστή τηγανιά, εύκολα και γρήγορα; Ορίστε πώς θα φτιάξετε ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας!

Τηγανιά χοιρινή με λαχανικά

Υλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό σε κομμάτια για τηγανιά
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 ντομάτα σφιχτή
  • 1 φλ. κρασί ημίγλυκο
  • 4 φέτες μπέικον
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Προετοιμασία

Πλένουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή στα δύο, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Την πιπεριά την κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.

Την ντομάτα την προτιμάμε σφιχτή και την κόβουμε σε χοντρό καρέ.

Το μπέικον το κόβουμε σε μέτρια καρέ κομμάτια.

Σε ελάχιστο λάδι θωρακίζουμε το κρέας.

Προσθέτουμε το βούτυρο και όλα τα λαχανικά.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να τραγανιστεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Δροσερή πράσινη σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα

Δροσερή πράσινη σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα

Μια εξαιρετική συνταγή για μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα. Μια ιδιαίτερη σαλατούλα για να την απολαύσεις ...