Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια

Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια

Τι γίνεται αν συνδυάσουμε λαζάνια, πατάτες, μανιτάρια, παρμεζάνα, γκούντα και κρέμα γάλακτος; Μια έκρηξη αμύλου τόσο νόστιμη, που δεν θα αφήσετε το πιρούνι από τα χέρια σας. Δοκιμάστε το και θα το διαπιστώσετε!

Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 8–10 πατάτες
  • 6–8 μανιτάρια (portobello)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 200 γρ. γκούντα
  • αλάτι

Προετοιμασία

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, 3′- 4′ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο έως καθόλου λάδι, τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας στην άκρη.

Τα μανιτάρια τα θέλουμε ολόκληρα, αλλά χωρίς μεγάλο κοτσάνι, οπότε αν έχουν χοντρό κοτσάνι το αφαιρούμε.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας.

Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα υλικά μας με την εξής σειρά:

Πρώτη στρώση: Λαζάνια – Πατάτα – Μανιτάρια – Μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος.
Δεύτερη στρώση: Πατάτα – Μανιτάρια – Λαζάνια – Υπόλοιπη ποσότητα κρέμα γάλακτος – Μίγμα παρμεζάνα/γκούντα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15′ με 20′.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tips

Τα μανιτάρια μπορούν να αντικατασταθούν με μελιτζάνα ή κολοκυθάκι, αν δεν τα τρώμε. Η διαδικασία που ακολουθούμε στην προετοιμασία είναι η ίδια με την πατάτα.

 

 

Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

melomakarona-kourampiedes

Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Η αιώνια μάχη των γιορτών: Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες. Πόσες και πόσες διαφωνίες γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή επάνω από τα τραπέζια, ...