Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Τι θα ήταν η Κυριακή χωρίς ένα καλομαγειρεμένο φαγητό με κρέας στη μέση του τραπεζιού; Αποχαύνωση στον καναπέ. Ζαμπόν δίχως λιπαρά. Περιοδικά και λόγια ντεκαφεϊνέ. Ορίστε λοιπόν, πώς θα φτιάξετε ένα λαχταριστό χοιρινό ρολό που θα δώσει γεύση, άρωμα και χρώμα στην Κυριακή σας (μπορείτε να το φτιάξετε και άλλη μέρα).

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση

Υλικά

  • 1.700 γρ. χοιρινή σπάλα
  • 7-8 φέτες μπέικον
  • 1/4 γραβιέρα σε μπαστούνια
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι (μοτσαρέλα)
  • 4 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • αλάτι
  • βούτυρο
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε το χοιρινό για ρολό.

2. Από την έξω πλευρά αλείφουμε με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

3. Στη μέσα πλευρά βάζουμε αλάτι.

4. Αλείφουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με τις φέτες μπέικον.

5. Κόβουμε τη μια κόκκινη πιπεριά, 2 καρότα και τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια.

6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

7. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη γραβιέρα, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε.

8. Δένουμε με σπάγκο για να μην ανοίξει.

9. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

10. Στο ταψί προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πατάτα σε μεγάλες φέτες, αλάτι, νερό, πιπέρι και μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο.

11. Ψήνουμε για 2 με 2 1/2 ώρες στους 180-200°C και μόλις δούμε οτι ψήθηκε αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

12. Σερβίρουμε κομμένο σε ροδέλες και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, ρύζι ή πουρέ αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη.

13. Τα λαχανικά απο το ταψί μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε σε πουρέ και να συνοδεύσουν σαν σάλτσα το φαγητό μας.

Καλή όρεξη!

TIP: Αν έχουμε γάστρα, το φαγητό καλό θα ήταν να ψηθεί εκεί.

 

Χοιρινό ρολό με πλούσια γέμιση
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια

Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια

Τι γίνεται αν συνδυάσουμε λαζάνια, πατάτες, μανιτάρια, παρμεζάνα, γκούντα και κρέμα γάλακτος; Μια έκρηξη αμύλου τόσο νόστιμη, που δεν θα ...