Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Αγριοκούνελο Λήμνου στο φούρνο

Αγριοκούνελο Λήμνου στο φούρνο

Βαρέθηκες το κοτόπουλο και το μοσχάρι; Φτιάξε ένα φανταστικό φαγητό φούρνου με αγριοκούνελο, που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους! Η λέξη «λουκούμι» είναι λίγη για να περιγράψει το αποτέλεσμα.

Αγριοκούνελο Λήμνου στο φούρνο

Υλικά

  • 3 Αγριοκούνελα
  • 2 Καρότα
  • 2 Κολοκύθια
  • 3 Κρεμμύδια ξερά
  • 3 Κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 Κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φλ. Κρασί λευκό ημίγλυκο
  • 2 πακέτα πουρέ
  • Λάδι
  • 250 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 200 γρ. μοτσαρελα
  • 200 γρ. reggato
  • Μέλι
  • Κουρκουμά
  • Θυμάρι
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κορν Φλάουρ (προαιρετικά)
  • Βούτυρο αγελάδος + μυρωδικά για άλειμμα στο κουνέλι (μυρωδικά = Θυμάρι, Κουρκουμά, Μέλι)

Προετοιμασία

Βράζουμε καλά τα κουνέλια σε αρκετό νερό.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.

Μέσα σε μία γάστρα τοποθετούμε:

  • σε χοντρές φέτες το ξερό κρεμμύδι
  • ολόκληρα τα φρέσκα κρεμμύδια
  • σε χοντρές φέτες  τα κολοκύθια
  • την πιπεριά κομμένη στα 4
  • κλωνάρι απο δενδρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι
  • καρότο σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 ποτήρια από το ζωμό που έμεινε απο το βράσιμο των κουνελιών, μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά μας ίσα ίσα

Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και θυμάρι.

Ραντίζουμε τα κουνέλια με μέλι και μετά τα αλείφουμε με το μίγμα που φτιάξαμε.

Τα τοποθετούμε στη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε στους 160°C για 20′-25′.

Σε ένα τηγάνι στραγγίζουμε το ζουμί από τη γάστρα και δένουμε σε σάλτσα, προσθέτοντας μετά την πρώτη βράση την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ.

Ξεκοκαλίζουμε τα κουνέλια και βάζουμε μόνο το κρέας στο κέντρο ενός πυρέξ.

Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

Γύρω γύρω από το κρέας στο πυρέξ βάζουμε τον πουρέ.

Ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε πάνω απο το κρέας και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.

Προσθέτουμε τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10′-15′, μέχρι να πάρει το χρυσαφί του χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...