Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν την αναμονή αυτού του απολαυστικού φαγητού, που θα ανταμείψει την υπομονή σου με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Κότσι στη γάστρα

Υλικά

  • 4 χοιρινά κότσια
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα.
  • 3 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και την πάπρικα. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια από τα κότσια.

Κόβουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμύδια τα ξερά, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα χαράσσουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα.

Βάζουμε τα κότσια πάνω από τα υλικά και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση.

Προσθέτουμε το κρασί.

Ρίχνουμε το πιπέρι σε κόκκους.

Προσθέτουμε αλάτι και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε στους 180°C για 2 ώρες.

Ελέγχουμε αν ψήθηκε το φαγητό και αφήνουμε να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε τα υγρά σε ένα μπολ.

Γυρνάμε τα κότσια για να πάρουν χρώμα και από την κάτω πλευρά.

Σουρώνουμε τα υγρά σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και να δέσουν σε σάλτσα.

Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, με ριζότο λαχανικών ή με πατάτες φούρνου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...