Home / THINKDROPS / ΜΟΥΣΙΚΗ / LIVE REVIEWS / Οι Madrugada χάρισαν στη Θεσσαλονίκη μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Οι Madrugada χάρισαν στη Θεσσαλονίκη μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Βρεθήκαμε στο πολυπόθητο live στο «Παλατάκι» και βιώσαμε την ηλεκτρισμένη, συναισθηματική ατμόσφαιρα που μόνο οι Madrugada μπορούν να δημιουργήσουν

Επιτέλους, είδαμε τους Madrugada! 20 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Industrial Silence και τα τραγούδια του album παραμένουν σταθερά αγαπημένα για το ελληνικό κοινό, κάτι που αποδείχθηκε και με το παραπάνω, στη συναυλία της Παρασκευής – όπως αναμενόταν, άλλωστε.

Το «Παλατάκι» στην Πυλαία γέμισε με κόσμο κάθε ηλικίας, που δεν σταμάτησε να προσέρχεται στο χώρο από την επίσημη ώρα έναρξης έως και λίγο πριν τις 22:00. Οφείλουμε να πούμε ότι η οργάνωση ήταν πολύ καλή, αφού σε κάθε βήμα υπήρχαν άνθρωποι που σε καθοδηγούσαν για το πού πρέπει να πας και πώς να γεμίσει ομαλά ο χώρος.

Το σόου ξεκινάει από νωρίς με τον Luke Elliot, ο οποίος ζεσταίνει το κοινό με μελωδίες που στη δεδομένη στιγμή –πριν από μια συναυλία των Madrugada, δηλαδή– είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Άλλωστε, ο Elliot ανοίγει συχνά τις συναυλίες του Hoyem, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο single Somebody’s Man.

Οι Madrugada βγαίνουν στη σκηνή ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα, στις 21:45, γνωρίζοντας την αποθέωση! Σχεδόν 11 χρόνια ολοκληρώνονται, άλλωστε, από τη διάλυσή τους το 2008, μετά το θάνατο του Robert Buras. Επομένως, ήταν φυσικό το κοινό της Θεσσαλονίκης να τους υποδεχθεί με ενθουσιασμό, συγκίνηση, τεράστια αγάπη και πάθος για την υπέροχη μουσική τους. Αφού παίζουν 3-4 τραγούδια, ξεκινώντας με το Vocal και συνεχίζοντας με το Belladonna και το Higher, ο Sivert μας χαιρετάει δηλώνοντας έκπληκτος με την υποδοχή. «Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», λέει κατά λέξη.

Στα πιο τεχνικά τώρα, όλα φαίνεται να κυλούν όπως πρέπει. Σίγουρα, σε ένα χώρο όπως το γήπεδο του ΠΑΟΚ περιμένεις να υπάρχει λίγος αντίλαλος, κατά τα άλλα όμως σχεδόν όλα ακούγονται αξιοπρεπέστατα. Η φωνή του Sivert με τη γνώριμη, ζεστή χροιά της κατακλύζει κάθε γωνιά του χώρου και μας συνεπαίρνει σε ένα ταξίδι που μόνο οι Madrugada μπορούν να υποσχεθούν. Σε αυτό συμβάλλει και ο εκπληκτικός φωτισμός! Πραγματικά, ο φωτισμός είναι τόσο καλοδουλεμένος και ταιριάζει τόσο πολύ με την ατμόσφαιρα του κάθε κομματιού, που πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να εντυπωσιάζεται από τις μοβ, τις κόκκινες και τις [strange colour] blue αποχρώσεις που συνοδεύουν την μπάντα.

Οι Madrugada χάρισαν στη Θεσσαλονίκη μια ανεπανάληπτη εμπειρία

This Old House, Strange Colour Blue, Salt, Norwegian Hammerworks Corp., τα ακούμε όλα στη συνέχεια, για να κλείσει τελικά το α’ μέρος με το Electric, αφιερωμένο στον εκλιπόντα κιθαρίστα Robert Buras.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η μπάντα επιστρέφει επί σκηνής για να παίξει και άλλα αγαπημένα τραγούδια, όπως το Hands Up – I Love You, το Only When You’re Gone και τα λατρεμένα του κοινού Honey Bee και Majesty. Ειδικά το τελευταίο εκτελείται με έναν φανταστικό τρόπο, όπου τα τύμπανα, τα πλήκτρα και το σόλο της κιθάρας δίνουν μια νέα υπόσταση στην αγαπημένη μας μπαλάντα, οδηγώντας τη σταδιακά στην κορύφωση και την αποθέωση. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική,το κοινό καταχειροκροτεί στο τέλος κάθε κομματιού και το τέλος πλησιάζει με το δυναμικό The Kids Are on High Street. Ο Sivert κατεβαίνει από τη σκηνή, γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγκαλιάζει.

Το κλείσιμο της εμπειρίας που θα θυμόμαστε όλοι γίνεται με το Valley of Deception από το album του 2008 που φέρει το όνομα της μπάντας.

Τελικά, δεν ξέρω αν έχει νόημα να χρησιμοποιήσω κι άλλες λέξεις για να περιγράψω μια τόσο σπουδαία συναυλία. Μια τόσο συγκινητική επιστροφή με έναν τόσο όμορφο τρόπο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Και αυτή η εμπειρία είναι από αυτές που θα θυμάσαι για μια ζωή.

Setlist

Vocal
Belladonna
Higher
Sirens
Shine
This Old House
Strange Colour Blue
Salt
Norwegian Hammerworks Corp.
Beautyproof
Quite Emotional
Terraplane
Electric

Β’ μέρος:
Black Mambo
Hands Up – I Love You
Only When You’re Gone
Honey Bee
What’s on Your Mind?
Majesty
The Kids Are on High Street
Valley of Deception

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Rockwave Festival

Rockwave Festival, μέρα 1η: Εκεί όπου οι Dropkick Murphys έκαναν χαμό!

Είδαμε τους Subways, Turbonegro, Suede, Dropkick Murphys και The Last Shadow Puppets στην πρώτη μέρα του καθιερωμένου πια Rockwave Festival Ο ...