Μια εξαιρετική συνταγή για μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα. Μια ιδιαίτερη σαλατούλα για να την απολαύσεις μεσημέρι ή βράδυ!
Υλικά
- 50 γρ. βαλεριάνα
- 60 γρ. σπανάκι baby
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 15 τεμ μοτσαρέλα (σε μικρές μπαλίτσες)
- 3 φέτες προσούτο
- 1/2 πράσινο μήλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. σως φρούτων για σαλάτα (ξίδι βαλσάμικο-σύκο)
- Αλάτι
Προετοιμασία
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και τη βαλεριάνα.
Αφήνουμε τη μοτσαρέλα να στραγγίξει από τα υγρά της συσκευασίας της.
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε κύβους και το αφήνουμε μέσα σε χυμό από λεμόνι.
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τις πιπεριές Φλωρίνης και το προσούτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα χόρτα, τα αλατίζουμε και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας για να μαραθούν.
Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το λάδι και τη σως.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!