Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γαριδομακαρονάδα του Πάθους για δύο

Γαριδομακαρονάδα του Πάθους για δύο

Το έτερόν σου ήμισυ έρχεται στο σπίτι σου και πεινάει… Όχι. Όχι πάλι πιτόγυρα. Κάποιες φορές είναι ωραίο να αλλάζεις συνήθειες και να φροντίζεις τον άνθρωπό σου περισσότερο – όπως, για παράδειγμα, με ένα δημιουργικό πιάτο που περιέχει ζυμαρικά, γαρίδες, αρωματικά βότανα και φυσικά όλη σου την αγάπη. Ακολούθησε τη συνταγή μας και θα δεις ότι η απόλυτη γαριδομακαρονάδα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαντάζεσαι!

Γαριδομακαρονάδα του Πάθους για δύο

Υλικά

  • 16 γαρίδες
  • 300 γρ. μακαρόνια (λινγκουίνι)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 8 φύλλα δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 ντοματίνια
  • 330 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 1 κ.σ. τοματοπολτός
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • 1 φλ. ζωμό (από τα κελύφη των γαρίδων) ή νερό
  • 1 κ.γ. μαϊντανό (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε (μπορούμε να αφήσουμε το κεφάλι).

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τα μακαρόνια.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χαράσσουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες για να σοταριστούν μαζί.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πολτό.

Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και δέσει η σάλτα μας.

Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.

Αφού τοποθετήσουμε το περιεχόμενο σε βαθύ πιάτο, σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και το μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...