CHEAPART στην 84η ΔΕΘ

80 καλλιτέχνες και επιμελητές υπογράφουν τη φετινή διοργάνωση CHEAPART μέσα στην 84η ΔΕΘ.

Χρίστος Μίχλης

Η μεγαλύτερη εικαστική και πολιτιστική πρόταση του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με πάνω από 80 καλλιτέχνες και επιμελητές, θα προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες διαφορετικές εικαστικές προτάσεις. Ο θεσμός της CHEAPART που ξεκίνησε το 1995 είναι από τους δημοφιλέστερους στην Ελλάδα με δυναμική παρουσία στο εξωτερικό. 25 χρόνια, η CHEAPART φέρει κοντά το κοινό με τον δημιουργό πυροδοτώντας έτσι τον διάλογο για τη δημιουργική διαδικασία ακόμα και πέρα από το ίδιο το έργο τέχνης.

Για 6η χρονιά, η CHEAPART θα υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 7 – 15 Σεπτεμβρίου 2019. Το περίπτερο της CHEAPART επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Από το 2014, η CHEAPART αποτελεί την επίσημη πολιτιστική πρόταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του παλιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εξωστρέφεια και η επιλογή των καλλιτεχνών της CHEAPART έχουν καθιερώσει τον θεσμό ως το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζει στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία με στοίχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΘ-Helexpo προσκαλεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την CHEAPART η οποία πρώτη από το 1995, σχεδίασε και υλοποίησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προβολής των καλλιτεχνών και του έργου τους. Ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του. Η επιτυχία του σχεδιασμού αποτέλεσε το μοντέλο για τη διεθνή παρουσία της CHEAPART σε Βιέννη, Άμστερνταμ, Λεμεσό και Λευκωσία. Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 25 χρόνια.

Άννα Μπότου

Φέτος στο πλαίσιο της CHEAPART 84ης ΔΕΘ παρουσιάζεται το ‘This era – their interpretations’. Πρόκειται για ένα project πέντε καλλιτεχνών που αποτελεί μέρος της κύριας έκθεσης και αντλεί από την ποικιλομορφία των έργων, για να σχολιάσει την πολυπλοκότητα της εποχής μας και να αναζητήσει την ερμηνεία και τις αντιδράσεις των επισκεπτών. Γεγονότα και καταστάσεις ταξιδεύουν σε ανύποπτο χρόνο, μέσα από τα έργα των Ραφαηλία Ευθυμίου, Κυριακή Θεοδώρου, Μαίρη Πηλλακούρη, Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου και Λευκή Σαββίδου σε επιμέλεια Χρυσοβαλάντως Γεωργίου.

Η CHEAPART καλωσορίζει και φέτος τη συμμετοχή πολύ νέων καλλιτεχνών μέσα από στο πρόγραμμα CHEAPART Young Artists. Επιλεγμένοι καλλιτέχνες εκθέτουν μαζί με άλλους συναδέλφους και αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες γνωριμίας και δικτύωσης που παρέχει η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Συνεχίζοντας το διάλογο εικαστικών δημιουργών και σχεδιαστών, η CHEAPART επιστρέφει με την έκθεση 25/25 Artists and Designers in Dialogue, που επιμελείται για δεύτερη χρονιά η Φιόρη Δάλλα. Πρόκειται για μία διερεύνηση της σχέσης μεταξύ κοσμήματος και εικαστικού έργου, αλλά και μια παρουσίαση της δουλειάς των δημιουργών ως ένα δυναμικό και σύγχρονο, εξαγώγιμο προϊόν.

Το φετινό πρόγραμμα της CHEAPART 84η ΔΕΘ 2019 επιμελούνται οι Λευθέρης Πλακίδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη.

Περισσότερα: https://cheapart.gr/content/451/cheapart-84-deth-

Συμμετέχουν: 

Χρήστος Αλατσάκης, Δωροθέα Αμέντα, Σωτήριος Αντωνιάδης, Lilia Bylos, Anthia Mega Chavre, Άντρεα Ευαγγέλου, Ραφαηλία Ευθυμίου, Κωνσταντίνα Ζόμπολα, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Κυριακή Θεοδώρου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Χριστίνα Καζανίδου, Εβίτα Κακαρατζά, Λεωνίδας Καμπούρογλου, Νικόλας Καραθανάσης, Θοδωρής Καρανίκας, Κατερίνα Καρδάση, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Νίκος Λαμπρόπουλος, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Νατάσσα Μαντζιώρου, Αντιγόνη Μανωλίδου, Ιωάννα Μιχαήλ, Χρίστος Μίχλης, Έλσα Μπoμπόλη, Άννα Μπότου, Νίκη Παγιάση, Γιώργος Παναγιωτάκης, Δέσποινα Πανταζή, Παντελής Παντελόπουλος, Κυριακή Παπαδημητρίου, Σταμάτης Παπαδήμος, Ελένη Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Πασσιά, Γιάννης Πετρής, Μαίρη Πηλλακούρη, Λευθέρης Πλακίδας, Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου, Γιάννης Ρουπάς, Λευκή Σαββίδου, Alexandra Sarah, Νικολέττα Σεκαρά, Μαργαρίτα Λέντζα-Σιαμανή, Ηλιάνα Σιάργκα, Στέφανος Σιμιτσής, Κωνσταντίνος Σπυρέλλης, Δημητρούλα Τεκτονίδου, Μαρία Τσαγκάρη, Μάκης Φιόρος, Γιώργος Χούντας.

25/25

Δωροθέα Αμέντα / Μαριάνθη Λεττιέρι-Καρίκη (Lune workshop), Anthia Mega Chavre / Αλίκη Στρουμπούλη, ‘Αντρεα Eυαγγέλου / Θέτη Βαζάκα, Ραφαήλια Ευθυμίου / Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Kυριακή Θεοδώρου / Αφροδίτη Σιμίτα, Νικόλας Καραθανάσης / Κατερίνα Μουράτη, Ελένη Καστρινογιάννη / Βασιλική Σούντου, Έλλη Κατσάρα / Παναγιώτης Πετρουλάκης (2π), Νίκος Λαμπρόπουλος / Σοφία Πάσχου, Γιώργος Λυμπερόπουλος / Μαρία Ψαριανού, Ντορίνα Μάλλιου / Αντρέας Μωυσέως (MoAn designs), Ντία Μάνεση / Τζίνα Νάτση Τζήκα, Αντιγόνη Μανωλίδου / Βικτωρία Ιωαννίδου, Άννα Μπότου / Εργαστήριο ΥΦΗ, Νίκη Παγιάση / Λυδία Ιωαννίδου (LYDIAdesign), Δέσποινα Πανταζή / Παυλίνα Βερούκη, Παντελής Παντελόπουλος / Eλεωνόρα Φελέκη (Girlgang), Γιάννης Πετρής / Έφη Βαρδακά (EVARD), Mαίρη Πηλλακούρη / Χαρά Θεοδωράκη (Xtheodoraki), Γιάννης Ρούπας / Μυρσίνη Μπεζουργιάννη, Λευκή Σαββίδου / Μαρία Ευαγγελογιάννη (MOTS), Alexandra Sarah / Όλγα Κωστάκη, Στέφανος Σιμιτσής / Αθηνά Στάμου (PINTO jewels), Μάκης Φιόρος / Νεφέλη Καρυοφύλλη (Τree in blossom), Γιώργος Χούντας / Άντρια Πρασίνου.

Kyriaki Theodorou-This era – their interpretations

Πληροφορίες

Pavilion F
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ

CHEAPART 84η ΔΕΘ
Λευθέρης Πλακίδας
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Φωτεινή Καπίρη

Έναρξη 84η ΔΕΘ: Σάββατο 7.9.2019
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 9.9, 20:00
Διάρκεια: 7 – 15.9.2019

Συντονισμός καλλιτεχνών
Άννα Ανδρουλάκη

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Σάββατο 7.9 & Κυριακή 8.9: 10:00 – 22:00
Καθημερινές: 16:00 – 22:00
Σάββατο 14.9 & Κυριακή 15.9: 10:00 – 22:00

Επιμελητές
Χρυσοβαλάντω Γεωργίου, CHEAPART Κύπρος,
‘This era – their interpretations’
Φιόρη Δάλλα, 25/25 Artists & Designers in Dialogue

CHEAPART 
A. Mεταξά 25, 106 81 Αθήνα
office@cheapart.gr
www.cheapart.gr

facebook: cheapartofficial
instagram: @cheapartsocial
twitter: cheapartathens
linkedin.com/in/cheapart

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

My Heaven | Τρίτη έκθεση του #Rest@rt στην Aqua Gallery | Εγκαίνια 1η Σεπτέμβρη

My Heaven | Τρίτη έκθεση του #Rest@rt στην Aqua Gallery | Εγκαίνια 1η Σεπτέμβρη

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η τρίτη ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt, στην Aqua ...