Ορεκτικό; Μεζές; Όπως θέλεις πες το! Σημασία έχει ότι αυτά τα πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι με φέτα και ονειρική κόκκινη σάλτσα θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να παραμιλάει.
Υλικά
- 30 μύδια ψίχα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 1 κ.σ. βασιλικό (κατά προτίμηση φρέσκο)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. φέτα
- 330 γρ. σάλτσα ντομάτας με φέτα
- 1 κ.σ. τοματοπολτός
- 120 γρ. τομάτα στον τρίφτη
- 60 γρ. νερό
- 1 κ.γ. μαϊντανό (κατά προτίμηση φρέσκο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Ξεπλένουμε τα μύδια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτας και τον πολτό.
Μόλις πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα μύδια και το νερό.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να δέσει η σάλτα μας.
Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αφού τοποθετήσουμε το περιεχόμενο σε βαθύ πιάτο, σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και μαϊντανό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!