Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μανιτάρια με πατάτα και τυρί κρέμα

Μανιτάρια με πατάτα και τυρί κρέμα

Ένα φανταστικό ορεκτικό και μια λιχουδιά από τις λίγες, αν αγαπάς τα μανιτάρια. Η νοστιμιά αυτής της συνταγής θα σε εκπλήξει!

Μανιτάρια με πατάτα και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 4 μεγάλα μανιτάρια (Agaricus)
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Gouda τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Προετοιμασία

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και με προσοχή δημιουργούμε μια μεγάλη κοιλότητα.

Βράζουμε τις πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες και ομογενοποιούμε το μίγμα.

Αλατίζουμε τις κοιλότητες των μανιταριών και τις γεμίζουμε.

Ρίχνουμε το τριμμένη Gouda πάνω από τη γέμιση.

Βάζουμε στο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 5’–7′.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4′.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μελομακάρονα σε 3 εκδόσεις

Μελομακάρονο: ο βασιλιάς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (παρόλο που πολλοί θα προτιμήσουν τον κουραμπιέ). Αν ανήκεις στους πιστούς του ...