Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

Ένα εύκολο και γρήγορο παραδοσιακό ορεκτικό για… μερακλήδες!

Παστουρμαδοπιτάκια

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. Gouda τριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • 6-8 φέτες παστουρμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας, σε φάρδος περίπου 12-14 εκατοστά.

Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το Gouda και τον παστουρμά.

Στο ίδιο μπολ τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.

Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη λωρίδα κρούστας που φτιάξαμε και διπλώνουμε σε τρίγωνο.

Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι για 3’–4′.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Tips

Τα πιτάκια μας μπορούν να φυλαχθούν στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Όταν τα βγάλουμε από την κατάψυξη και πριν τα ρίξουμε στο λάδι τα βρέχουμε λίγο με νερό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο

Μια συνταγή που μυρίζει Κυριακή! Δες πώς θα φτιάξεις το κλασικό και αγαπημένο αφράτο ρολό, γεμιστό με αυγά. Προετοιμασία Σε ...