Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Λαχταριστό cheesecake με βάση μπισκότο ή βάση τάρτας

Λαχταριστό cheesecake με βάση μπισκότο ή βάση τάρτας

Ποιος δεν αγαπάει το cheesecake; Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά και όχι άδικα! Δες πώς θα φτιάξεις ένα απολαυστικό cheesecake με τη βάση –αλλά και τα φρούτα– της αρεσκείας σου.

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 300γρ μπισκότα τύπου Digestive
  • 150γρ βούτυρο ανάλατο

Για τη βάση τάρτας

  • 300γρ αλεύρι
  • 160γρ βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • 40γρ γάλα
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1κ.γ ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 700γρ κρέμα τυρί
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 40γρ άχνη

Για την επικάλυψη

  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • φρούτα της αρεσκείας σας

Προετοιμασία

Για τη βάση μπισκότου

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα τρίβουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο.

Σε ενα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το βούτυρο και πλάθουμε με τα χέρια μας, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια εύπλαστη μάζα.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψάκι και είτε με ένα κουτάλι είτε με τα δάχτυλά μας το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και σηκώνουμε περίπου 1 εκ. τις άκρες.

Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου 1 ώρα.

Για τη βάση τάρτας

Ρίχνουμε τους κύβους από το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) στο αλεύρι και το πλάθουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κουζινομηχανή για ζύμες).

Αφού δουλευτεί καλά το μίγμα, προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Περιμένουμε να γίνει μια μπάλα η ζύμη μας.

Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30′ στο ψυγείο.

Τη ζύμη την ανοίγουμε με πλάστη λίγο μεγαλύτερη από το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Την ανοίγουμε είτε ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά φύλα ψησίματος είτε σε έναν πάγκο, αλευρώνοντάς την.

Την τοποθετούμε πάνω στο ταψάκι και κόβουμε την ποσότητα που περισσεύει.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνειά της, καλύπτουμε με ένα φύλλο ψησίματος, ρίχνουμε απο πάνω βάρος (για να μη φουσκώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20′ και για 5′ ακόμα αφού αφαιρέσουμε το βάρος.

Μέχρι να κρυώσει η βάση μας, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα μας στην τάρτα.

Καλύπτουμε με τη μαρμελάδα ή τα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο

Μια συνταγή που μυρίζει Κυριακή! Δες πώς θα φτιάξεις το κλασικό και αγαπημένο αφράτο ρολό, γεμιστό με αυγά. Προετοιμασία Σε ...