Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / «Καυτερές φωλιές» (μανιτάρια με κιμά)

«Καυτερές φωλιές» (μανιτάρια με κιμά)

Και τι έγινε αν… ξεσπιτώσεις μερικά Στρουμφάκια, αν ο σκοπός είναι να φτιάξεις κάτι τόσο νόστιμο; Ακολούθησε τη συνταγή μας και φτιάξε τις πιο αναπάντεχα απολαυστικές, εντυπωσιακές, καυτερές «φωλιές» με κιμά!

«Καυτερές φωλιές» Μανιτάρια με κιμά

Υλικά

  • 4-6 μανιτάρια (agaricus ή portobello) μεγάλα
  • 250 γρ. κιμά
  • 5 φέτες μπέικον
  • 330 γρ. σάλτσα τομάτας καυτερή
  • 2 κ.σ. τοματοπολτός
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 καυτερές πιπεριές
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 200 γρ. καπνιστή γραβιέρα τριμμένη
  • 8 μικρά κυβάκια βούτυρο

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα μανιτάρια στο εσωτερικό τους, ώστε να δημιουργήσουμε αρκετό χώρο για τη γέμιση.

Τα τοποθετούμε στο φούρνο, στους 200°C, για 7 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό, τις πιπεριές και το μπέικον. Λιώνουμε το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα, τον πολτό, το νερό και σιγοβράζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια.

Καλύπτουμε με την τριμμένη καπνιστή γραβιέρα και ένα κυβάκι βούτυρο απο πάνω.

Τα βάζουμε στο γκριλ για 5–7 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η γραβιέρα και να κάνει κρούστα.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κυνήγι με μακαρόνια

Μια κλασική, πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη με γεύσεις και αρώματα, για τους λάτρεις του κυνηγιού! Προετοιμασία Βάζουμε το νερό να βράσει ...