Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κυνήγι με μακαρόνια

Κυνήγι με μακαρόνια

Μια κλασική, πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη με γεύσεις και αρώματα, για τους λάτρεις του κυνηγιού!

Υλικά

  • 4 μπεκάτσες (η ορτύκια)
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 250ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 350ml νερό
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 ντομάτες (ή 1 ντοματακι συσκ.)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δάφνη
  • Δεντρολίβανο
  • Μαϊντανός

Προετοιμασία

Βάζουμε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και τα μακαρόνια.

Τα βράζουμε για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κυνήγι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κυνήγι με ηλιέλαιο, για να το θωρακίσουμε από όλες τις πλευρές. Έπειτα, το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κυνήγι και την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το νερό και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 20′.

Έπειτα δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.

Όταν το κυνήγι μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο και το αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά.

Αποσύρουμε το κυνήγι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για περίπου 5’.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κυνήγι, προσθέτοντας λίγο μαϊντανό .

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοτόπουλο γεμιστό με άγριο ρύζι και λαχανικά

Ερώτηση: Πόσες γεύσεις μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να μας δώσουν ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα; Απάντηση: Πολλές! Δοκίμασε τη συνταγή μας ...