Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σοκολατένιες καρδιές κορμού

Σοκολατένιες καρδιές κορμού

Η «ημέρα των Ερωτευμένων» έφτασε και είναι μια ωραία ιδέα να τη συνοδεύσουμε με ένα ταιριαστό γλυκάκι! Το υλικό μας, τι άλλο; Σοκολάτα! Και το σχήμα; Καρδιές, φυσικά! Ακολούθησε κατά γράμμα τη συνταγή μας για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες και λαχταριστές καρδούλες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Σοκολατένιες καρδιές κορμού

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. άχνη
  • 50 γρ. κακάο ή ρόφημα σοκολάτας
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μερέντα
  • 250-300 γρ. μπισκότα
  • Ξύσμα πορτοκάλι

Για την Επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν.

Προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, την κουβερτούρα και τη μερέντα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

Σπάμε τα μπισκότα μας σε μια λεκάνη.

Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ύψος όσο το τσέρκι μας.

Φτιάχνουμε τις καρδιές και τις απλώνουμε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν.

Τα τοποθετούμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.

Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο.

Μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και βουτάμε τις καρδιές μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.

Τις αφήνουμε σε μια σήτα να στεγνώσουν και τις βάζουμε και πάλι για λίγο στην κατάψυξη.

Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο και να τις σερβίρουμε από εκεί.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας

Νηστίσιμη μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας

Και πεντανόστιμη και νηστίσιμη! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να φτιάξεις μια μηλόπιτα μυρωδάτη, τραγανή και τόσο νόστιμη που θα ...