Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο

Μια συνταγή που μυρίζει Κυριακή! Δες πώς θα φτιάξεις το κλασικό και αγαπημένο αφράτο ρολό, γεμιστό με αυγά.

Υλικά

  • 750 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 6 αυγά
  • 80 γρ. μπέικον ωρίμανσης
  • 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 μανιτάρι
  • Φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά τα 2 αυγά αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο μαιντανό ελαιόλαδο λίγο για αρχή και πλάθουμε.

Συμπληρώνουμε την φρυγανιά περίπου 4 κουταλιές της σούπας  και συνεχίζουμε να πλάθουμε.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα συμπληρώνουμε λάδι η φρυγανιά για να έχουμε ένα ωραίο μίγμα.

Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βράζουμε 4 αυγά σφιχτά.

Σε μία αντικολλητική λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα μας και το ανοίγουμε.

Προσέχουμε να μην είναι ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ ψιλό.

Στο κέντρο απλώνουμε το τριμμένο πεκορίνο.

Από πάνω βάζουμε τις φέτες μπεικον κάθετα.

Κόβουμε το μανιτάρι σε χοντρές φέτες

Βάζουμε τα αυγά και ενδιάμεσα σε αυτά τις φέτες μανιταριού.

Πιάνουμε την άκρη της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε ρολό.

Δένουμε με σπάγκο τις άκρες για να μην ανοίξει.

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το νερό και βάζουμε το ρολό μας.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180c για 40 περίπου λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο αν χρειάζεται χρώμα για 15’ με 20’

Καλή επιτυχία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τρυφερό ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος

Δοκιμάστε τη συνταγή μας και αφήστε το τρυφερό και νόστιμο χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) α λα κρεμ να σας ενθουσιάσει με ...