Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κοτόπουλο ρολό με αβοκάντο

Κοτόπουλο ρολό με αβοκάντο

Κοτόπουλο ρολό: ένα αγαπημένο οικογενειακό φαγητό! Εμείς σου προτείνουμε μια σπέσιαλ εκδοχή με αβοκάντο, καρότο και ντοματίνια, που θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Δοκίμασέ το.

Κοτόπουλο ρολό με αβοκάντο

Υλικά

  • 2 διπλά στήθη κοτόπουλου
  • 1-2 καρότα
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • 200 τριμμένο καπνιστό κασέρι
  • 10 ντοματίνια
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Μουστάρδα
  • Σκόρδο
  • Κύβος κοτόπουλο

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα καρότα και το αβοκάντο. Με ένα πίλερ τα κάνουμε λωρίδες.

Κόβουμε τα ντοματινια στη μέση

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.

Φιλετάρουμε το κοτόπουλο για να αποκτήσει επιφάνεια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και διαλύουμε τον κύβο κοτόπουλο. Ρίχνουμε στο μίγμα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και πάπρικα. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα.

Αλείφουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με το μείγμα μας.

Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε το ένα στήθος δίπλα στο άλλο. Από κάτω έχουμε βάλει 3-4 κομμάτια σπάγκο, για να το δέσουμε.

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, βάζουμε τις λωρίδες καρότο, το αβοκάντο, τις πιπεριές και τα ντοματίνια.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και τυλίγουμε το ρολό.

Δένουμε γερά με το σπάγκο.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο νερό, το ρολό, και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 με 50 λεπτά.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τρυφερό ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος

Δοκιμάστε τη συνταγή μας και αφήστε το τρυφερό και νόστιμο χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) α λα κρεμ να σας ενθουσιάσει με ...