Home / THINKDROPS / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ / «Σε αγαπώ» του Μάνου Τσεμπερλή

«Σε αγαπώ» του Μάνου Τσεμπερλή

«Σε αγαπώ» του Μάνου Τσεμπερλή

Πράσινα κοχύλια και ηλιαχτίδες φωτεινές χρωμάτισαν το γέλιο μου σαν μαρκαδόροι που αγκαλιάζουν το όνειρο ενός μικρού παιδιού. Οι βάρβαροι άνεμοι που διέσχιζαν τους εφιάλτες μου όλοι εξαφανίστηκαν μπροστά στα αγέρωχα, σταθερά μάτια σου. Οι πόνοι και οι λυγμοί ενός παράταιρου έρωτα ξέπεσαν στην ανοιξιάτικη ανθοδέσμη μιας επερχόμενης αγάπης. Άρπαξε το όνειρό μου με το χνώτο που αγγίζει την ψυχή μου από το φιλί σου. Μη διστάζεις να βγάλεις φτερά, να πετάξεις στον ουρανό που πλημμυρίζουν τα βλέματα μας, γιατί οι ουρανοί είναι ελεύθεροι για τους ερωτευμένους που ιππεύουν τα συναισθήματά τους προς την αδάμαντη τρέλα του θανάτου. Γιατί μια αληθινή αγάπη μπορεί να τελειώσει μόνο με το θάνατο. Τα δεσμά που κατακλύζουν τις ψυχές μας, μην τα φοβηθείς. Γιατί όσο ανελέητα και να φαντάζουν υπό το πρίσμα μιας ανύπαρκτης πραγματικότητας, είναι καταδικασμένα να λιώσουν κάτω από τη φλόγα των λόγων μας.

Σου ψιθυρίζω το σ’αγαπώ και ακόμη δε σε γνώρισα. Τα χρόνια που πέρασαν μια γέφυρα στην ελπίδα, πως τα κορμιά μας θα ενωθούν με όλων των ειδών τις καμπύλες. Έμαθα πως μοσχοβολούν οι απογοητεύσεις το μέλλον που θα γνωρίσουμε, γιατί αν δεν αγωνιστούμε με σύμβουλο το φως του έρωτα, πώς θα γραπώσουμε το ανέγγιχτο της ψυχής μας; Βάδισα σε στενά απομονωμένα, φτωχά και ρακένδυτα και έμαθα πως μόνο η αγάπη μπορεί να ντύσει τη μοναξιά.

Δεν ξέρω από αγγέλους και θεούς, μα έχεις μια τσαχπινιά από τη γοητεία τους. Το καρό σου το πουκάμισο που σε πρωτοείδα δε θα το ξεχάσω ποτέ, και ούτε θα λησμονήσω ποτέ τα μαλλιά σου που απλώθηκαν σαν γάντζοι στου νου τις στροφές. Όλα τα ποιήματα που ξέρω θαρρώ πως γράφτηκαν για εσένα, γιατί μόνο το βλέμμα σου που φωνάζει σε αγαπώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με τόση έμπνευση τις λέξεις, ώστε να ταξιδέψουν και στα πιο απόμερα στενά του κόσμου, πάνω από ακοργιαλιές και δύσβατα βουνά, και να σημαδέψουν μια για πάντα την ίδια την ιστορία που δεν ξεχνά ποτέ αυτούς που αγαπήθηκαν και δοξάστηκαν μέσα από αυτά τα λόγια.

Άσε με λοιπόν, τώρα, να σου πω το σ’αγαπώ, όπως το είδα στα όνειρά μου και στις ζωγραφιές των παιδιών. Όπως ταξιδεύει πάνω στο κύμα και παραπατάει στο πέταγμα των πουλιών. Σε αγαπώ!

 

 

Photo by Alex Iby on Unsplash

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Η αλλιώτικη Ιαπωνία του Καζούο Ισιγκούρο

Μυθιστορηματικές Εκτροπές: Η αλλιώτικη Ιαπωνία του Καζούο Ισιγκούρο

Το Ένας καλλιτέχνης του ρέοντος κόσμου του Καζούο Ισιγκούρο είναι ένα μυθιστόρημα για τη γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς ...