Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ρολό σοκολατόπιτας με στέβια

Ρολό σοκολατόπιτας με στέβια

Δες πώς θα φτιάξεις μια υπέροχη σοκολατόπιτα σε ρολό, γλυκιά όσο πρέπει και, φυσικά, με λιγότερες θερμίδες!

Ρολό σοκολατόπιτας με στέβια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (6 φύλλα)
  • 1 φλ. διάφορα mix καρπών
  • 200 γρ. σοκολάτα με στέβια
  • Ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε ένα μπεν μαρί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο και το λαδώνουμε με πινέλο. Το ίδιο κάνουμε και στα επόμενα 5 φύλλα.

Αποσύρουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Ανακατεύουμε για να λιώσει.

Προσθέτουμε το μίγμα καρπών και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μίγμα στο τελευταίο  φύλλο. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε.

Προσοχή: Φροντίζουμε ώστε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω!

Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και το  μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα, σε λαμαρίνα ή ταψί.

Ψήνουμε για 25′, μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί  για 5′ και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή σας απόλαυση!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τρυφερό ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος

Δοκιμάστε τη συνταγή μας και αφήστε το τρυφερό και νόστιμο χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) α λα κρεμ να σας ενθουσιάσει με ...