Home / THINKDROPS / CINEMA / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / 6+1 ταινίες με πανδημίες (με ζόμπι ή άνευ)

6+1 ταινίες με πανδημίες (με ζόμπι ή άνευ)

Κανείς δε φανταζόταν τι θα μας επιφύλασσε το 2020. Ζούμε ημέρες περίεργες, ημέρες δύσκολες, που επιβάλλουν σύνεση και προσοχή. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ψύχραιμοι, να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδημόνων και όλα θα πάνε καλά! Προς το παρόν, τι θα έλεγες για λίγη… κινηματογραφική ομοιοπαθητική; Ορίστε 7 ταινιάκια με ιούς, πανδημίες και τα σχετικά – μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Το ‘χεις;

«Η Έβδομη Σφραγίδα» (1957)

IMDB: 8,2/10

Το αριστούργημα του Ingmar Bergman διαδραματίζεται στο 14ο αιώνα, όταν ο Μαύρος Θάνατος –δηλαδή η επιδημία πανώλης– είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 100 εκατομμύρια θανάτους  σε Ευρώπη και Ασία. Κεντρική εικόνα της ταινίας ο ιππότης, που παίζει για την ψυχή του μια παρτίδα σκάκι με τον άγγελο του θανάτου.

“Dawn of the Dead” (Το Ξύπνημα των Νεκρών, 1978)

IMDB: 7,3/10

Ή αλλιώς, πώς ένα “zombie apocalypse” λειτουργεί ακριβώς όπως ένας λοιμός. Στην κλασική ταινία τρόμου του George Romero, τα ζόμπι ξεχύνονται στους δρόμους αναζητώντας –τι άλλο;– ανθρώπινη σάρκα και η κατάσταση βγαίνει σύντομα εκτός ελέγχου.

“Outbreak” (Το Ξέσπασμα, 1995)

IMDB: 6,6/10

Σε αυτή την ταινία του 1995, δεν αρκεί που οι επιστήμονες τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση ενός φονικού ιού που προκαλεί αιμορραγία. Έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν ηλίθιο στρατηγό, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τον ιό ως βιολογικό όπλο. Οοοοοοκ, γουάτεβερ.

“12 Monkeys” (Οι Δώδεκα Πίθηκοι, 1995)

IMDB: 8,0/10

Κλασικό ταινιάκι, με πρωταγωνιστή φυσικά τον Bruce Willis, ο οποίος ταξιδεύει στο χρόνο για να βρει την πηγή μιας παγκόσμιας πανδημίας που σχεδόν εξαφάνισε την ανθρωπότητα. Λίγοι ξέρουν ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από μια γαλλική ταινία μικρού μήκους του 1962, το “La Jetée” (Η προκυμαία).

“Resident Evil” (2002-2017)

IMDB: 5,4–6,7/10

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά video games που όλοι αγαπήσαμε, η σειρά ταινιών Resident Evil πραγματεύεται τη δημιουργία ενός ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Στο ρόλο της Alice, που πολεμάει τη σατανική εταιρεία Umbrella Corporation, η εντυπωσιακή Milla Jovovich.

“Contagion” (2011)

IMDB: 6,7/10

Στην ταινία Contagion του Steven Soderbergh συμμετέχει μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών: Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne – θέλεις κι άλλους; Πάρε: Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet. Η ταινία δείχνει πώς εξαπλώνονται οι ασθένειες, τη δυσκολία στην εύρεση θεραπείας και τον αγώνα που δίνουν οι επιστήμονες ενάντια στο χρόνο, αλλά και το πώς οι πάσης φύσεως συνωμοσιολόγοι επιδεινώνουν την κατάσταση με τις θεωρίες τους.

“World War Z” (Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ, 2013)

IMDB: 7,0/10

Με σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Max Brooks, το World War Z είναι η ιστορία του αγώνα για επιβίωση που δίνει η ανθρωπότητα ενάντια σε ένα zombie apocalypse. Πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt, ο οποίος ψάχνει σε ολόκληρο τον κόσμο πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να σταματήσει την επιδημία ζόμπι που έχει αρχίσει να καταστρέφει ολόκληρα έθνη.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

And the Oscar goes to… 2017 edition!

Οι προβλέψεις των νικητών των Oscar έχουν γίνει έθιμο πλέον στο Thinkdrops! Η Caroline και ο Figurehead για άλλη μια ...