Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αφράτα και λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας, με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 125ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. άχνη
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ελάχιστο αλάτι

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το ελάχιστο αλάτι για να γίνει μαρέγκα.

Όταν το μίγμα σφίξει, ρίχνουμε και την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στο μπολ με το μίγμα της κουβερτούρας ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφριά.

Μόλις το μίγμα γίνει ένα, προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ ελαφριά, για να μην χάσει τον όγκο το μίγμα μας.

Βουτυρώνουμε 4 σκεύη για σουφλέ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

Tips

Το σουφλέ κατά το ψήσιμο θα πάρει όγκο. Το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Όταν κρυώσει θα χάσει τον όγκο του – αλλά παραμένει υπέροχο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοτόπουλο ρολό με αβοκάντο

Κοτόπουλο ρολό με αβοκάντο

Κοτόπουλο ρολό: ένα αγαπημένο οικογενειακό φαγητό! Εμείς σου προτείνουμε μια σπέσιαλ εκδοχή με αβοκάντο, καρότο και ντοματίνια, που θα σε ...