Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Παραδοσιακό σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ένα από τα πιο γνωστά και νόστιμα παραδοσιακά Πηλιορείτικα φαγητά.

Σπετζοφάι

Υλικά

  • 4 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
  • 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 6 ντοματίνια (κομμένα στα 2)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι

Προετοιμασία

Πλένουμε τα λαχανικά μας.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτρια κομμάτια κάθετα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεσαίες λωρίδες.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αλατίζουμε.

Τρίβουμε τις ντομάτες για να έχουμε έτοιμη την σάλτσα.

Σοτάρουμε τα λουκάνικα για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ και το ζωμό λαχανικών.

Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αφράτα και λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας, με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή! Προετοιμασία Σε ένα μπολ ...