Home / THINKDROPS / ΧΟΡΟΣ / «Ίχνη» της Oμάδας Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου | Μουσείο Μπενάκη

«Ίχνη» της Oμάδας Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου | Μουσείο Μπενάκη

Το Flux Laboratory Athens στηρίζει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» και τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Ίχνη».

«Ίχνη» της Oμάδας Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου | Μουσείο Μπενάκη

Το συγκεκριμένο project διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στο χώρο και το χρόνο, μέσα από ένα ηχητικό installation, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Ένα κολάζ ακουστικών ερεθισμάτων γίνεται η αφορμή να στηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, συναρμολογώντας το αφήγημα ενός κόσμου που μοιάζει να προχωράει μέσα από την επανάληψη του.

Ηχητικά ντοκουμέντα παραπέμπουν σε στιγμές που έχουν καθορίσει την ενηλικίωση μας, ή έχουν καταγραφεί μέσα μας ως αφηγήσεις, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με τη μνήμη. Σημάδια που χάνονται στη λήθη της Ιστορίας, επανέρχονται σαν μικρές, αυτοτελείς ιστορίες και τροφοδοτούν την ακουστική εγκατάσταση, παράλληλα με μία κινητική δράση, αλληλοσυμπληρώνοντας το ένα το άλλο.

Μέσα από μία λιτή και αφαιρετική αισθητική, δύο σώματα διεσπαρμένα στο χώρο, βρίσκονται σε μία συνεχή ροή, διερευνώντας και αναπτύσσοντας μεταξύ τους ένα διάλογο που τους επιτρέπει να αλληλεπιδράσουν και να συμπορευτούν με το άκουσμα που έχουν. Παρόντες-απόντες, θεατές και πρωταγωνιστές, διαμορφώνουν το σκηνικό της δικής τους ιστορίας μέσα στην Ιστορία εστιάζοντας στον απόηχο που αφήνει πίσω της.

Στη συγκεκριμένη συνθήκη που χτίζεται, ο θεατής, καλείται να ενεργοποιήσει πρωτίστως την αίσθηση της ακοής, σε μία εποχή που η εικόνα ως μέσο, καταλαμβάνει εμμονικά και κυριαρχικά την αντίληψη μας για τον κόσμο, να ανασύρει τυχόν αναμνήσεις και να συνθέσει τις δικές του, προσωπικές εικόνες και σκέψεις.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2020.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Χορογραφία: Πέρσα Σταματοπούλου
Μουσική-Ηχητική εγκατάσταση: Coti K.
Βοηθός χορογράφου: Πολένα Κόλια
Φωτογραφίες: Φωτεινή Φαρμασώνη
Χορεύουν: Δάφνη Σταθάτου, Νίκος Καλύβας

Εισιτήρια διατίθενται στα ταμεία του Μουσείου, Πέμπτη και Κυριακή 10.00 – 18.00 Παρασκευή και Σάββατο 10.00 – 22.00 (Τηλεφωνικές κρατήσεις δεν γίνονται).
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Μέγιστος αριθμός θεατών: 25 άτομα.
Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.
Συστήνεται στους θεατές να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά τη διάρκειας της performance.

FLUX LABORATORY ATHENS

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας. Από τον Μάιο του 2019 το Flux Laboratory Athens δραστηριοποιείται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την περιοχή της Πλάκας. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώμα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών, αλλά και ως μια δυναμική που νοηματοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Flux Laboratory Athens
athens@fluxlaboratory.com
www.fluxlaboratory.com

ΊΧΝΗ

Performance
09 & 10.10. 2020, Διπλές παραστάσεις στις 19.00 και στις 20.30
Διάρκεια έργου: 40 λεπτά
Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)

 

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

"A Talk" | χορευτική παράσταση από την ομάδα ΦΕΜ

“A Talk” | χορευτική παράσταση από την ομάδα ΦΕΜ

Η ομάδα ΦΕΜ παρουσιάζει για τρίτη φορά το A Talk στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στις 1, 14 και 15 Δεκεμβρίου. Μια συνάντηση. Μιλάς και ακούω. ...