Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Αφράτοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες

Αφράτοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Τι κι αν οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές, εν μέσω πανδημίας; Μπορείς πάντα να προμηθευτείς τα υλικά και να φτιάξεις λαχταριστούς κουραμπιέδες στο σπίτι σου, για να νιώσεις τι θα πει Χριστούγεννα!

Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 600 γρ. aλεύρι
  • 110 γρ. άχνη
  • 300 γρ. βούτυρο (αγελάδος)
  • 120 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 3 βανίλιες ή 20 γρ. ρούμι-κονιάκ
  • Ροδόνερο ή ανθόνερο
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 30-60′.

Σε ένα ταψί καβουρντίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.

Χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει όγκο. Έπειτα ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώστε να διατηρηθεί ο όγκος.

Σπάμε τα αμύγδαλα με τα χέρια μας. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να έχουν όγκο. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μίγμα μας (προσέχουμε τα αμύγδαλα να είναι κρύα).

Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.

Εάν χρειαστεί, ζυμώνουμε με τα χέρια. Το μίγμα μας πρέπει να σπάει και να μην είναι μια μάζα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (κατά προτίμηση σε μέγεθος καρυδιού) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°c για 20–25′ .

Όπως είναι ζεστοί, τους ψεκάζουμε με το ροδόνερο ή το ανθόνερο και τους τυλίγουμε με άχνη. Όταν τους στρώσουμε στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με ακόμα περισσότερη άχνη.

Tips

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες γίνονται με αιγοπρόβειο βούτυρο και έχουν έντονη μυρωδιά και γεύση. Μπορείτε να δοκιμάσετε με μισό αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου) και μισό αιγοπρόβειο (κατευθείαν απο το ψυγείο).

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ...