Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χοιρινό με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα

Χοιρινό με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα

Τρυφερές γλυκόξινες μπουκιές χοιρινού περιστοιχισμένες από μια χρωματική πανδαισία λαχανικών… ό,τι καλύτερο!

Χοιρινό με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

  • 500γρ χοιρινό σε μπουκιές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • 250γρ μανιτάρια
  • 250γρ καλαμπόκι
  • 250γρ baby καλαμπόκι κομμένο στη μέση
  • 440γρ γλυκόξινη σάλτσα
  • 10 ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Τζίντζερ
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο

Προετοιμασία

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους

Τα baby καλαμπόκια τα κόβουμε στη μέση ή αν μας φαίνονται μεγάλα ακόμα και στα τρία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο.

Θωρακίζουμε τα κομμάτια του κρέατος μας και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι και στα υγρά του προσθέτουμε λίγο βούτυρο επιπλέον και ρίχνουμε μέσα σιγά, σιγά τα λαχανικά μας.

Πρώτα σοτάρουμε τις πιπεριές, αφού μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια και τελευταία τα δυο είδη καλαμποκιού και το αβοκάντο.

Όταν τα λαχανικά μας μαλακώσουν και δοκιμάσουμε ότι έχουν γίνει ρίχνουμε την γλυκόξινη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Αν χρειαστεί υγρασία για να δέσουν τα υλικά μας προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δέσουν τα υλικά μας και ρίχνουμε το κρέας.

Παράλληλα ρίχνουμε αλάτι και τζίντζερ.

Δοκιμάζουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε τα ντοματίνια τα κόβουμε στην μέση και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας.

Ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι .

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο

Τορτίγια σκεπαστή με κοτόπουλο

Μπορεί η πανδημία να μας έχει καθηλώσει στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ταξιδέψουμε… γευστικά μέχρι το Μεξικό! Δεν είναι ...