Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Νόστιμη και ζουμερή κρεμμυδόπιτα

Νόστιμη και ζουμερή κρεμμυδόπιτα

Δες πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη, τραγανή και ζουμερή πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια!

Νόστιμη και ζουμερή κρεμμυδόπιτα

Υλικά

  • 500 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 200 γρ. κρεμμύδια φρέσκα
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 12 φύλλα κρούστας για πίτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 αυγό

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αρκετό βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας.

Αφού τα κρεμμύδια μαραθούν, μαλακώσουν και είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και την πάπρικα και τα αφήνουμε λίγο να καραμελώσουν. Τα αποσύρουμε για να αρχίσουν να κρυώνουν.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με τον ίδιο τρόπο τα μανιτάρια. Μόλις γίνουν, τα αποσύρουμε και τα βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια, για να γίνουν ένα μίγμα.

Έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί.

Βάζουμε ένα φύλλο κάτω, το βουτυρώνουμε και από πάνω βάζουμε 2 φύλλα μαζί. Βάζουμε συνολικά τρεις δυάδες, βουτυρώνοντας τα φύλλα μας ανά δύο.

Προσθέτουμε το μίγμα της πίτας μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα ένα ένα, αλείφοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την κάθε στρώση.

Χαράζουμε την πίτα μας και την αλείφουμε με το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20–25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...