Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γλυκόξινο χοιρινό σε φωλιά πατάτας

Γλυκόξινο χοιρινό σε φωλιά πατάτας

Ετοίμασε ένα απολαυστικό γεύμα με χοιρινό κρέας, λαχανικά και πουρέ πατάτας!

Γλυκόξινο χοιρινό σε φωλιά πατάτας

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό σε μπουκιές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. καλαμπόκι
  • 250 γρ. baby καλαμπόκι κομμένο στη μέση
  • 440 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 συσκευασία πουρέ (γάλα και νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πουρέ)
  • 300 γρ. πεκορίνο ή γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Τζίντζερ
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο

Προετοιμασία

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους.

Τα baby καλαμπόκια τα κόβουμε στη μέση ή αν μας φαίνονται μεγάλα ακόμα και στα τρία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο.

Θωρακίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι και στα υγρά του προσθέτουμε λίγο βούτυρο επιπλέον και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τα λαχανικά μας. Πρώτα σοτάρουμε τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τελευταία τα δύο είδη καλαμποκιού και το αβοκάντο.

Όταν τα λαχανικά μας μαλακώσουν και δοκιμάσουμε ότι έχουν γίνει, ρίχνουμε τη γλυκόξινη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αν χρειαστεί υγρασία για να δέσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δέσουν τα υλικά μας και ρίχνουμε το κρέας. Παράλληλα ρίχνουμε αλάτι και τζίντζερ.

Δοκιμάζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ.

Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ και απλώνουμε από πάνω τον πουρέ.

Παίρνουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω και μέσα στον πουρέ.

Καλύπτουμε με το τριμμένο κασέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10′.

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Λαγάνες παραδοσιακές

Λαγάνα παραδοσιακή

Η Σαρακοστή πλησιάζει και ξεκινάει, φυσικά, με την Καθαρά Δευτέρα! Τι πιο παραδοσιακό από το να απολαύσουμε τα εδέσματα της ...