Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Μια νόστιμη και γευστική συνταγή που μυρίζει θάλασσα… και φυσικά είναι νηστίσιμη!

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Υλικά

  • 2 καλαμάρια μεγάλα
  • 1 φλ. ρύζι
  • 3 φλ. νερό
  • 3 μανιτάρια
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. κόκκινη σάλτσα με πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά

Προετοιμασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι.

Σοτάρουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα (τη σάλτσα μπορούμε να την έχουμε έτοιμη και στο ψυγείο): 2 κρεμμυδάκια  φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 ξερό κρεμμύδι καρέ, 1 συσκευασία ψιλοκομμένης ντομάτας, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κ.σ. πέστο βασιλικού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια.

Κλείνουμε το στόμιο με οδοντογλυφίδα.

Αλείφουμε τα καλαμάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την πάπρικα .

Με τα χέρια μας φροντίζουμε να πάει παντού η πάπρικα και το ελαιόλαδο

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα μουστάκια.

Τα βάζουμε στην ψησταριά ή στο μάτι της κουζίνας σε ένα σχαροτήγανο.

Γίνονται και στο φούρνο στους 180°C για 30′ με 35′.

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...