Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τορτίγια σκεπαστή με κοτόπουλο

Τορτίγια σκεπαστή με κοτόπουλο

Σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο

Μπορεί η πανδημία να μας έχει καθηλώσει στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ταξιδέψουμε… γευστικά μέχρι το Μεξικό! Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις τη δική σου νόστιμη τορτίγια, με τα υλικά που προτείνουμε στη συνταγή μας ή τα υλικά της αρεσκείας σου – αρκεί να έχεις φαντασία και διάθεση για πειραματισμό!

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 ντομάτα
  • 2 τορτίγιες
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 μανιτάρια
  • 50 γρ. gouda
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι στο νερό.

Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ελαφρά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την πρώτη τορτίγια να ζεσταθεί και από τις δυο πλευρές και αποσύρουμε.

Βάζουμε και τη δεύτερη να γίνει. Μόλις τη γυρίσουμε, αλείφουμε το τυρί κρέμα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και τα τυριά.

Αφήνουμε λίγο να ζεσταθούν και να λιώσουν τα τυριά.

Κόβουμε την ντομάτα σε καρέ και την τοποθετούμε μέσα.

Τοποθετούμε τη δεύτερη τορτίγια από πάνω και γυρνάμε την κάτω πάνω για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από το τηγάνι και κόβουμε σαν πίτσα.

Καλή όρεξη!

Tips

  • Μπορούμε να σερβίρουμε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
  • Μπορούμε να πλουτίσουμε το περιεχόμενο της τορτίγιας ανάλογα με τη φαντασία μας!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...