Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ριζότο θαλασσινών

Ριζότο θαλασσινών

Ακολούθησε τη συνταγή μας για να φτιάξεις το πιο απολαυστικό risotto με γαρίδες, καλαμάρι και θράψαλο, και ετοιμάσου να απολαύσεις ένα γεύμα γεμάτο με μυρωδιές της θάλασσας!

Ριζότο θαλασσινών

Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1,7L ζωμό μανιταριών
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. θράψαλο
  • 150 γρ. καλαμάρι
  • 8 γαρίδες
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Κόβουμε το κρεμμύδι καρέ και καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά μπαστούνια.

Καθαρίζουμε καλά και κόβουμε σε ψιλές ροδέλες τα θράψαλα και τα καλαμάρια.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος και τις κόβουμε στα δύο.

Ετοιμάζουμε το ζωμό μανιταριών και τον κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αποσύρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε την πιπεριά.

Μόλις μαραθεί η πιπεριά, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να καλυφθεί το ρύζι μας και σιγοβράζουμε. Μόλις πιει τα υγρά του, επαναλαμβάνουμε.

Στην τελευταία δόση του ζωμού, προσθέτουμε και τα θαλασσινά μας και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα.

Αφού απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με το φαγητό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και βελούδινη σκορδαλιά

Η παραδοσιακή συνταγή της 25ης Μαρτίου! Ακολούθησε κατά γράμμα τη συνταγή μας για να σερβίρεις έναν πεντανόστιμο μπακαλιάρο με τραγανό ...